V.Vasiliauskas: bankų sektoriui būtų sveika dar didesnė konkurencija

Lietuvos banke pirmadienį darbą pradedantis naujasis valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas ateityje norėtų matyti didesnę konkurenciją bankininkystės sektoriuje.

"Visiems būtų sveika, kad bankinis sektorius būtų dar labiau konkurencingas, atsirastų naujų žaidėjų. Konkurencija apskritai yra puikus dalykas. Ne išimtis turėtų būti ir bankinis sektorius", - video interviu portalui iq.lt teigė V.Vasiliauskas.

Buvęs finansų viceministras ir advokatas teigė, jog istoriškai susiklostė, kad verslo skolinimasis Lietuvoje didžiąja dalimi yra nukreiptas į banko sektorių, ir sakė matantis alternatyvaus kapitalo finansavimo priemonių diegimo Lietuvoje perspektyvas.

"Aišku, tai nėra toks paprastas ir greitas, sakykime, tikslas. Bet sukūrus infrastruktūrą - ir tie darbai šiandien yra daromi, kad veiktų ar žymiai plačiau galėtų veikti alternatyvaus kapitalo įvairiausi fondai, skolinimasis per skolos vertybinius popierius - aš matau ateitį šituose dalykuose", - sakė V.Vasiliauskas.

Interviu naujasis centrinio banko vadovas tvirtino, jog Lietuvai per krizę nereikėjo skirti mokesčių mokėtojų pinigų gelbėti bankams.

"Reikėtų kalbėti, matyt, faktais. Skirtingai nuo kitų valstybių, mes krizių laikotarpiu nesusidūrėme su bankų problemomis - nereikėjo mokesčių mokėtojų pinigais dengti bankų problemų. Manau, kad iš tikrųjų tai yra teigiamas požymis, o kalbėti, kas nebuvo, ką reikėjo padaryti, dabar, matyt, iš tikrųjų yra pakankama lengva, turint tą dvejų-trejų metų istorinę patirtį. Todėl aš tikrai nebūčiau linkęs žiūrėti į praeitį", - ragino V.Vasiliauskas.

V.Vasiliauskas įspėjo, kad šalies verslui ir komerciniams bankams teks patiems atkurti per krizę pašlijusius tarpusavio santykius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aurimas

Aurimas portretas
"Visiems būtų sveika, kad bankinis sektorius būtų dar labiau konkurencingas, atsirastų naujų žaidėjų. Konkurencija apskritai yra puikus dalykas. Ne išimtis turėtų būti ir bankinis sektorius". Logiska ir sveikintina. Tik vienas pastebejimas: kad tai nebutu skandinavu bankas. Ir apskritai, finansu srautus reikia daug daug griezciau kontroliuoti bei riboti, nes kitaip bus kaip pries krize - viskas pas svedus nukeliavo, o lietuviai, nu ka lietuviai - mirkite badu. Juk LT skandinavams tera melziama karve, kurios nereikia maitinti.

petka

petka portretas
atsipenejes kaip kokia kiaule

kaunietis

kaunietis portretas
snukis prasosi plytos
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių