VU, „Huawei“ ir „Omnitel“ antradienį atidarys mokslinę laboratoriją

Lietuvoje antradienį bus įsteigta bendra Vilniaus universiteto, Kinijos telekomunikacijų giganto „Huawei“ ir Lietuvos telekomunikacijų bendrovės „Omnitel“ informacinių technologijų tyrimų laboratorija.

Laboratorija taps inovacijų centru Baltijos šalims ir visai Rytų Europai, pranešė Prezidento spaudos tarnyba.

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė su informacinių technologijų milžinės - Kinijos bendrovės „Huawei“ viceprezidentais Qu Wenchu ir Lu Yong pirmadienį aptarė bendradarbiavimo ir investicijų galimybes inovacijų srityje, rašoma pranešime. Investicijos į laboratoriją neskelbiamos.

„Huawei“ yra viena inovatyviausių bendrovių pasaulyje. Bendradarbiavimas su Kinijos bendrove paskatins dar spartesnę inovacijų plėtrą. Lietuvai tai atveria naujas galimybes pasaulinėje informacinių technologijų rinkoje", - pranešime teigė šalies vadovė.

Vilniaus universitetas, bendrovė „Omnitel“ ir „Huawei“ atidarys Informacinių technologijų tyrimų centre Vilniuje bus vykdomos mokslinių tyrimų programos, rengiamos mokslininkų stažuotės, kuriamos modernios technologijos. Liepos mėnesį dešimt

Kauno technologijos, Vilniaus Gedimino technikos ir Vytauto Didžiojo universitetų informatikos studentų jau stažavosi Kinijos bendrovėje.

Planuojama, kad laboratorija burs tyrėjų grupes spręsti uždavinius, susijusius su mobiliosiomis paslaugomis. „Huawei Technologies“ naujajai laboratorijai teiks testinę tinklo įrangą ir įrenginius, o „Omnitel“ integruos testavimui reikalingą ryšį, padės formuluoti tyrimų ir modeliavimo užduotis, Vilniaus universtiteto tyrėjai atliks naujų tinklo savybių bandymus.

Laboratorija įsikūrė Saulėtekio alėjoje, Fizikos fakulteto patalpose.
Kinijos telekomunikacijų įrangos gamintoja „Huawei Technologies“ yra antra pagal dydį pasaulyje telekomunikacijų įrangos tiekėja. Lietuvoje „Huawei Technologies“ tiekia įrangą didiesiems operatoriams - „Omnitel“, „Teo LT“, „Bitei“.


Šiame straipsnyje: Informacinės technologijosIT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių