VTAKT naikinimas numatomas rudenį

Kova dėl Valstybinės tabako ir alkoholio kontrolės tarnybos (VTAKT) išlikimo savarankiška institucija persikėlė į Seimą - Sveikatos apsaugos ministerijos pateiktuose patobulintuose teisės aktų projektuose šios tarnybos gyvavimą siūloma nutraukti nuo spalio ir sutrumpinti verslo prievaizdų sąrašą.

"Verslo žinios" rašo, kad Seime VTAKT reorganizavimą įteisinantys projektai blaškosi nuo praėjusių metų spalio, o patobulinti variantai - nuo šių metų balandžio.

"Kai kalba eina apie įstaigų pertvarkymą, tie klausimai visada labai sunkiai skinasi kelią. Bet manau, kad dabar pasiekėm tą stadiją, kai visi suprato, jog vargu ar dviejų įstaigų sujungimas į vieną kažkaip susilpnins tų funkcijų vykdymą ir tų produktų gamybos ir vartojimo kontrolę. Protingai sudėliojus, visa tai galima išspręsti nepriklausomai nuo to, kiek įstaigų tas funkcijas vykdys", - teigė sveikatos apsaugos viceministrė Janina Kumpienė.

Anot jos, pasipriešinimas naujovėms vyksta visada, kadangi institucijos nori būti savarankiškos, o žmonės bijo prarasti darbą.


Šiame straipsnyje: alkoholistabakas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių