VST: už sausį suvartotą elektros energiją atsiskaitoma pagal naujus tarifus

VST specialistai primena, jog už sausio mėnesį suvartotą elektros energiją reikia atsiskaityti naujais tarifais.

Akcinės bendrovės VST klientai nuo šių metų pradžios už suvartotą elektros energiją turi mokėti jau pagal naujus įkainius, kurie įsigaliojo 2010 metų sausio 1 dieną.

Sutartyse su  klientais numatyta, jog nurašyti elektros skaitiklių rodmenis reikia iki einamo mėnesio pabaigos, o sumokėti už praėjusį mėnesį suvartotą elektros energiją reikia iki sutartyje nurodytos dienos.

Gyventojai skaitiklio rodmenis  turi nurašyti sausio pabaigoje, o sumokėti naujuoju tarifu iki vasario 20 dienos, įmonės - iki vasario 15, jei sutartyse nenumatyta kitaip.

Galutinė visuomeninė elektros energijos kaina susideda iš elektros energijos gamybos, transportavimo (perdavimo ir skirstymo) bei visuomeninio tiekimo paslaugų kainų sumos. Pagrindinė priežastis, dėl ko  padidėjo elektros energijos kaina yra po Ignalinos atominės elektrinės uždarymo 9 ct išaugusi elektros energijos gamybos kaina.

Už suvartotą elektros energiją, akcinės bendrovės VST klientai gali atsiskaityti bankų ir pašto skyriuose, per bankų internetines svetaines, loterijos „Perlas“ terminaluose, kredito unijose, spaudos kioskuose, Klaipėdos, Šiaulių ir Kauno miesto „VST“ skyriuose. Atsiskaitymo knygeles klientai gali pasikeisti „VST“ skyriuose. Visiškai užpildyta knygelė keičiama nemokamai.

Akcinės bendrovės VST klientai - gyventojai - gali rinktis keletą atsiskaitymo už elektrą variantų. Labiausiai įprastas atsiskaitymo būdas yra mokėjimas bankų ir pašto skyriuose. Atsiskaityti už suvartotą elektros energiją galima: Swedbank, SNORO, DnB NORD, Ūkio, PAREX, Šiaulių, DANSKE ir Medicinos bankų skyriuose.

Kitas ypač patogus atsiskaitymo už sunaudotą elektros energiją būdas - mokėjimas internetu per bankų svetaines. Tai ekonomiškas, mažiausiai laiko sąnaudų užimantis atsiskaitymo būdas. Tokią paslaugą teikia devyni bankai. Dauguma jų už transakciją mokesčio neima arba mokestis yra mažesnis už įprastu būdu priimamų įmokų.

Atsiskaityti už suvartotą elektros energiją galima akcinės bendrovės „VST“ Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių miestų skyriuose, kur už atsiskaitymą mokestis neimamas.

Akcinės bendrovės VST klientai už elektrą taip pat gali sumokėti loterijos „Perlas“ terminaluose, spaudos kioskuose, kreditų unijose. Pastarosiose įmokos priimamos tik iš kredito unijos narių.

Atsiskaitymo mokesčiai iš klientų imami už įmokų surinkimą ir yra nustatomi paties įmokų surinkėjo, kuris turi teisę juos keisti.


Šiame straipsnyje: VSTRSTelektra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių