VST atsiėmė ieškinį prieš „NDX energiją“

Vyriausybei bandant susitarti su VP dešimtuko valdoma bendrove "NDX energija" dėl jos pasitraukimo iš naikinamos "Leo LT" už 680 mln. litų kompensaciją, elektros skirstymo bendrovė VST atsisakė ieškinio prieš "NDX energiją".

Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį priėmė VST atsisakymą, BNS patvirtino neoficialūs šaltiniai.

"NDX energijos" valdybos pirmininkas Ignas Staškevičius BNS sakė nieko apie tai nežinantis. Su VST vadovu Vytautu Aranausku BNS susisiekti nepavyko, o įmonės advokatai teigė nieko negalintys komentuoti.

Lietuvos apeliacinis teismas ketvirtadienį turėjo nagrinėti "NDX energijos" skundą dėl spendimo areštuoti 520,831 mln. litų vertės įmonės turto arba piniginių lėšų. Tačiau teismui gavus Vilniaus apygardos teisėjo Antano Rudzinsko nutartį, skundas tikriausiai nebebus nagrinėjamas.

Vilniaus apygardos teismas rugsėjo 23 dieną nutarė areštuoti "NDX energijos" kilnojamojo ir nekilnojamojo turto už 520,831 mln. litų, išskyrus 2,734 mlrd. litų vertės "Leo LT" akcijas, tačiau nesant tokios vertės turto, leista areštuoti pinigines lėšas, neviršijančias šios sumos.

VST, rugpjūčio pabaigoje Vilniaus apygardos teismui pateikusi ieškinį dėl 520,831 mln. litų žalos atlyginimo iš "Leo LT" akcininkės "NDX energijos", nurodė, jog privatizavus bendrovę VST (tuomet Vakarų skirstomieji tinklai), jos pirkėja "NDX energija" iš bankų gautas paskolas perkėlė bendrovei, ir taip visą pirkinio kainą realiai sumokėjo ne "NDX energija", o pati VST.

"Leo LT" buvo įsteigta pernai gegužę, sujungus valstybės valdomas įmones "Lietuvos energija" ir RST bei privataus kapitalo bendrovę VST, kurią valdė "NDX energija".

Vyriausybė valdo 61,7 proc., "NDX energija" - 38,3 proc. "Leo LT" akcijų.


Šiame straipsnyje: NDX energijaVST

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių