VPK iš „Minvistos“ tikisi etiškumo perkant „Aprangos“ akcijas

Vertybinių popierių komisija (VPK) išsiuntė raštą įmonei "Minvista", susijusiai su koncerno "MG Baltic" savininkais, su perspėjimu apie neetišką elgesį įsigyjant koncerno kontroliuojamos drabužių prekybos bendrovės "Apranga" akcijų.

VPK pirmininko pavaduotojas Vaidas Cibas "Verslo žinioms" teigė, jog "Minvista" formaliai įstatymų nepažeidė, tačiau bendrovė neatsižvelgė į VPK patvirtintas gaires, kurios rekomenduoja susilaikyti nuo sandorių sudarymo vadinamuoju nepageidaujamos prekybos laikotarpiu.

"Įstatymas sako, jog sandorių negalima sudaryti ataskaitinių laikotarpių pabaigoje, pavyzdžiui, pirmojo, antrojo ketvirčio pabaigoje, kai rengiama finansinė atskaitomybė. Įmonė sandorių tuomet nesudarė. Įstatymo bendrovė nepažeidė", - sakė jis.

Anot V.Cibo, minimu atveju bendrovė pirko "Aprangos" akcijų prieš paskelbiant mėnesio pardavimų duomenis ir po įmonės veiklos rezultatų paskelbimo, to daryti įstatymas nedraudžia.

Finansų rinkų specialistai tikina, jog "Apranga" veikia skaidriai, tačiau atkreipia dėmesį, kaip svarbu sekti susijusių asmenų sandorius bendrovėse.

Lietuvos finansų maklerių asociacijos prezidento ir "Finasta Asset Management" fondų valdytojo Mariaus Dubnikovo nuomone, minimu atveju viskas buvo atlikta maksimaliai skaidriai ir laikantis taisyklių.

"Šiuo atveju būtų sunku įtarti kokiu nors dramatišku pasinaudojimu viešai neatskleista informacija, nors teorinė galimybė ir yra. Bendrovė nepažeisdama terminų pranešdavo, kad ji perka šių akcijų dar prieš tai, kai buvo atskleisti rezultatai. Rinkos dalyviai buvo informuoti apie tai ir gavo teigiamą signalą apie susijusių asmenų veiksmus", - sakė M.Dubnikovas.


Šiame straipsnyje: Minvistaapranga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių