VPK gali pradėti tyrimą dėl pasinaudojimo nevieša informacija apie „Invaldą“

Vertybinių popierių komisija gali pradėti tyrimą, ar kai kurie rinkos dalyviai galėjo pasinaudoti nevieša informacija apie būsimą "Invaldos" kelių verslo sandorį Lenkijoje.

VPK pirmininkas Vilius Šapoka pripažino, kad požymių dėl galimo pasinaudojimo nevieša informacija tikrai yra.

"Signalų apie galimą pasinaudojimą nevieša informacija yra, tai nepraslydo pro komisijos akis", - "Verslo žinioms" teigė V.Šapoka. Anot jo, ar šiuo klausimu bus pradėtas specialus tyrimas, bus sprendžiama vėliau.

Ketvirtadienį paskelbus apie "Invaldos" įmonių grupės sandorį Lenkijoje ir atnaujinus prekybą "Invaldos" akcijomis, jų kaina buvo pašokusi bemaž 14 proc. iki 8,50 lito. Maždaug pusę įprasto prekybos laiko prekiautos "Invaldos" akcijos sudarė beveik penktadalį visos biržos apyvartos ir siekė beveik 1 mln. litų.

Sujudimas biržoje ties "Invaldos" akcijomis pastebėtas jau kiek anksčiau. Dar antradienį jų apyvarta buvo maždaug dvigubai didesnė nei įprasta pastarosiomis dienomis. Be to, savaitės pradžioje ne itin optimistinėmis nuotaikomis gyvenusioje biržoje "Invaldos" akcija dieną prieš paskelbimą apie grupės įmonės sandorį pabrango daugiau nei 4 proc.

Tokia prekyba paskatino rinkos dalyvių įtarimus, jog galėjo būti pasinaudota viešai neatskleista informacija.


Šiame straipsnyje: Invalda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių