Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmų prezidentu perrinktas W.Schilli

Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmų Lietuvoje prezidento pareigas vėl eis Werneris Schilli. Sausio 26 d. Vilniuje vykusio metinio rūmų narių susirinkimo metu “DnB NORD Banko” valdybos pirmininkas buvo perrinktas naujai trejų metų kadencijai.

W. Schilli pirmininkauja vienuose didžiausių užsienio prekybos rūmų Lietuvoje nuo 2008 m. balandžio 16 d.
„Vokietija ir Lietuva yra svarbios partnerės, jas sieja glaudūs ryšiai. Džiaugiuosi, kad būdamas Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmų prezidentu galėsiu prisidėti prie ekonominio šių šalių bendradarbiavimo. Šiuo sunkmečiu rūmai tampa vis svarbesni. Ateityje įvairių projektų ir kitų rūmų organizuojamų veiklų pagalba skatinsime dar glaudesnį bendradarbiavimą tarp abiejų šalių įmonių“, – metinio Lietuvos narių susirinkimo metu kalbėjo W.Schilli.

Nuo 2006 m. sausio mėn. Werner Schilli eina banko „DnB NORD“ valdybos pirmininko pareigas. Iki tol jis buvo valdybos narys ir buvo atsakingas banko privačius sandorius. Savo karjerą finansų sektoriuje 55 metų vyras pradėjo 1970 m., kai gavęs bankininko išsilavinimą pradėjo dirbti Eseno banke „Sparkasse“. Čia jis 21-erius metus ėjo įvairias pareigas. 1991 m. gegužės mėnesį W.Schilli tapo Frankfurto (prie Oderio) „Sparkasse“ valdybos nariu, o 2002 m. rugpjūtį perėjo dirbti į „DnB NORD Banką“.

Į Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmų atstovybės Lietuvoje valdybą naujai išrinkti Frankas Heemannas (bnt Attorneys), Kazimieras Kaminskas (Klasmann-Deilmann) ir Dirkas Zwickas (Baltik Vairas). Antrajai vadybos nario kadencijai perrinktas Berndas Moseris (Tuvtechnika), o šešerius metus valdybos nario pareigas ėję Michaelis Schminke (Baltik Vairas) ir Arūnas Šarka (Šarka, Sabaliauskas, Jankauskas Advokatų kontora) bei trejus metus valdybos narės poziciją užėmusi Virginija Lazauskienė (Göllner Spedition) pasitraukė iš valdybos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių