Vokietijos farmacijos milžinė įžengė į Lietuvos rinką

Vokietijos bendrovė, viena iš didmeninės prekybos vaistais ir vaistinėmis medžiagomis lyderių Europoje, „Andreae-Noris Zahn AG" (ANZAG) įsigijo 92 proc. Lietuvos bendrovės „Armila" akcijų. Bendrovė tapo vienu iš didžiausių vaistų ir vaistinių medžiagų tiekėjų šalies rinkoje.

Šis ANZAG pirkinys yra viena iš didžiausių Vokietijos kapitalo tiesioginių investicijų Lietuvoje. Sandorio metu „Armilos" akcininkams patarė DnB NORD banko investicinės bankininkystės specialistai.

Prieš įsigydama „Armilą" ANZAG bendrovė, kurios akcijomis prekiaujama Frankfurto vertybinių popierių biržoje, įžengė į Kroatijos ir Rumunijos rinkas.

ANZAG Lietuvoje žada nuosekliai įgyvendinti savo verslo modelį - tvirtų santykių su nepriklausomais vaistų mažmenininkais užmezgimą ir stiprinimą, pasiūlant partneriams Lietuvoje dar platesnį reikiamų vaistų asortimentą itin konkurencingomis sąlygomis.

Pasak „Armilos" generalinio direktoriaus Remigijaus Mielinio, Lietuvos farmacijos rinkai, kuri 2007 m. siekė 1,5 mlrd litų, šis sandoris reiškia naują postūmį ir galimybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių