Vokietijos ekonomistai siūlo ES šalių bankroto procedūrą

Vokietijoje beveik 200 ekonomikos profesorių pasirašė deklaraciją, kurioje nepritariama dabartiniams euro zonos įsiskolinimų krizės sprendimų planams ir siūloma galimybė sunkumų patiriančioms šalims skelbti bankrotą.

"Raginame Vokietijos vyriausybę imtis priemonių, jeigu nepasiteisintų Europos (Sąjungos ekonomikos) gelbėjimo mechanizmas ir skubiai sukurtų su Europos partneriais išsamų planą, pagal kurį būtų valdomas smarkiai įsiskolinusių euro zonos šalių bankrotas", - sakoma dienraščio "Frankfurter Allgemeine Zeitung" paskelbtoje peticijoje.

Šį dokumentą buvo pakviesti pasirašyti daugiau nei 200 profesorių, o jam pritarė 189 ekonomistai, tarp jų iškilūs ekspertai, tokie kaip Manfredas Neumannas (Manfresdas Noimanas) iš Bonos universiteto profesorius ir Justus Haucapas (Justus Haukapas) iš Diuseldorfo universiteto.

Užuot priėmus pernai sukurtą kolektyvinės pagalbos mechanizmą, kuris gali būti modifikuotas ir paskelbtas nuolatiniu nuo 2013 metų, būtų geriausia šalims leisti pačioms restruktūrizuoti savo skolas, argumentuoja ekonomistai.

"Restruktūrizavimas leistų suinteresuotoms šalims sumažinti savo skolas ir pradėti iš naujo", - pabrėžė profesoriai.

Šis dokumentas buvo paskelbtas, kai Vokietijos valdančiosios koalicijos įstatymų leidėjai pasiuntė aiškią žinią kanclerei Angelai Merkel prieš Briuselyje turinčias prasidėti derybas dėl nuolatinio Europos Sąjungos šalių ekonomikos gelbėjimo plano.

Vokiečių deputatai sakė, kad būsimajame Europos stabilumo mechanizme neturėtų būti leidžiama išpirkti euro zonos valstybių skolų, kaip pageidauja Europos Komisija ir Europos centrinis bankas.


Šiame straipsnyje: bankrotas

NAUJAUSI KOMENTARAI

ISVERTUS

ISVERTUS   portretas
Y LIAUDISKA KALBA , SUZLUGDEM TOSE SALYSE EKONOMIKA , ZEMES UKY ,ENERGETIKA, PO TO PASKOLINOM UZ DIDELIUS PROCENTUS PINIGU , KURIUOS JU STATYTINIAI SUSIKISO Y KISENES , O DABAR UZSIKNISKIT PATYS SU TOM SKOLOM , JAS ATIDAVINEKIT SU DIDELIAIS PROCENTAIS ARBA TAI JAU NE JUSU SALIS ,O MUSU TERITORIJA.

gtripoy

gtripoy portretas
žlugs europos sajunga,tai prognozavo U.K M.Techer.Per didelis skaicius yra europos parlamentaru,per dideli atlyginimai .Vienu zodziu didziule galybe dykaduoniu ,kuriuos reikia sivaikyti ir kiekviena salis turi rupintis savimi ir savo tauta .

bankrotas

bankrotas portretas
neduok Dieve kubilius suzinos. mums kapiec visiems
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių