VMI vadovas skundžia R.Boreiką generaliniam prokurorui

Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) viršininkas Modestas Kaseliauskas apkaltino Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybą (FNTT) tendencingai tiriant jo motinos įmonės bylą ir sieja teisėsaugos veiksmus ketinimais sujungti VMI ir FNNT.

M.Kaseliauskas trečiadienį BNS sakė, kad FNTT vadovas Romualdas Boreika jį asmeniškai buvo informavęs apie vykdomą tyrimą, o teisėsaugai neseniai atlikus kratas jo tėvų namuose ir neva radus šovinių, jam pačiam ketinama pareikšti įtarimus.

"Pasitarę su advokatu nusprendėme rytoj paduoti skundą generaliniam prokurorui tuo pagrindu, kad byla galimai tendencingai tiriama. Mūsų interesas, kad tyrimą vykdytų kažkokia kita institucija, o ne FNTT", - BNS sakė M.Kaseliauskas.

VMI vadovas sakė manantis, kad "kaip pretekstą" naudojant jo motinos įmonės veiklos tyrimą, "ieškoma priekabių" jam pačiam.

"Bylų pradžia sutapo su tuo momentu, kai buvo priimti sprendimai prijungti FNTT prie Mokesčių inspekcijos", - sakė M.Kaseliauskas.

Jis teigė, kad praėjusią savaitę Telšių rajono Tryškių miestelyje, kur gyvena jo tėvai, buvo atliktos kratos - pareigūnai kratas atliko tėvų namuose, darbovietėje ir transporto priemonėje. Pagal protokolus, per kratas rasta keliasdešimt šovinių - du pistoleto, trys automato, vienas medžioklinis ir trys dėžutės mažo 22-o kalibro šoviniai, sakė M.Kaseliauskas.

"Po kratų tėvai nebuvo apklausti nei kaip liudytojai, nei kaip įtariamieji. Jų nepaklausta, kieno rasti šaudmenys, o aš esu kviečiamas penktadienį į FNTT, kad būčiau apklausiamas įtariamuoju. Šįryt gavau šaukimą", - sakė M.Kaseliauskas.

"Paprašiau, kad tėvai persiųstų kratos protokolus, todėl galiu tiksliai pasakyti, kad nerasta jokia juodoji buhalterija, pinigai ar dar kas nors, dėl ko tyrimas FNTT buvo pradėtas sausio 22 dieną. Tai tikrai ne mano šoviniai", - pridūrė inspekcijos vadovas.

M.Kaseliauskas prisiminė, kad netrukus iš pareigų pasitrauksiantis FNTT vadovas R.Boreika savo iniciatyva jam pasakojo apie atliekamą tyrimą ir kalbėjo užuominomis.

"FNTT vadovas sausio 27 dieną pasikvietęs į gatvę man pasakė, kad pas mano motiną vyksta poėmiai, neva dėl kažkokių finansinių pažeidimų "tu imk, skambink į Telšius, domėkis, o mes čia niekuo dėti". R.Boreika man pateikė tokią informaciją neoficialioje aplinkoje. Vėliau jis mane pasikvietė po savaitės ir pasakė, kad byla jau yra pas FNTT, sakė - mes elkimės protingai. Pasakiau, kad tai ne mano byla ir tos bylos kažkoks vilkinimas man nenaudingas. Jis dar pasakė tokius žodžius - "aš, kaip labiau patyręs, Modestai, noriu pasakyti, kad turi daryti viską, kad apsaugotum savo šeimą nuo nemalonumų". Ką tai turėtų reikšti, aš nežinau", - sakė M.Kasiliauskas.

Su FNTT vadovu R.Boreika BNS trečiadienį susisiekti nepavyko - jis neatsiliepė į skambučius.

Klaipėdos apygardos prokuratūros atstovė spaudai Palmira Martinkienė BNS trečiadienį sakė, kad ikiteisminį tyrimą dėl galimo buhalterinių dokumentų klastojimo ir Darbo biržos pinigų pasisavinimo Telšių rajono bendrovėje "Premjera" iš apylinkės prokuratūros bylą šią savaitę perėmė apygardos prokuratūra.

"Ikiteisminis tyrimas iš miesto apylinkės prokuratūros perimtas šią savaitę. Joje atliekami veiksmai kol kas nekomentuojami", - trečiadienį BNS sakė Klaipėdos apygardos prokuratūros atstovė spaudai Palmira Martinkienė.

Valdančiųjų konservatorių kritikos sulaukęs FNTT vadovas R.Boreika kovo pabaigoje parašė atsistatydinimo pareiškimą. Jis iš pareigų traukiasi nuo gegužės 18 dienos.

Paramą idėjai sujungti FNTT ir VMI yra išsakiusi prezidentė Dalia Grybauskaitė, šiai idėjai neprieštarauja ir premjeras Andrius Kubilius, galimas minėtų įstaigų sujungimas šiuo metu svarstomas Vyriausybėje.


Šiame straipsnyje: KaseliauskasVMIFNTTBoreika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių