VMI siūlo naują elektroninę paslaugą

Valstybinė mokesčių inspekcija pristato naują elektroninę paslaugą gyventojams - mokesčio už verslo liudijimą skaičiuoklę.

Naudodamiesi skaičiuokle gyventojai gali suskaičiuoti mokėtiną Gyventojų pajamų mokesčio sumą pagal jų verslo liudijimo tipą, veiklos trukmę, verslo liudijimo rūšį ir vietos savivaldos nustatytas atitinkamas lengvatas, taip pat Privalomojo sveikatos draudimo įmokas ir Valstybinio socialinio draudimo įmokas už pasirinktą veiklos laikotarpį.

„Gyventojų, dirbančiųjų pagal verslo liudijimus, skaičius kasmet vis didėja - nuo 2003 metų iki 2007 metų jis išaugo nuo 70 tūkst. iki 100 tūkst., o per šių metų septynis mėnesius jau siekia 87 tūkstančius. Stengdamiesi supaprastinti mokesčių mokėtojams apskaičiuoti ir sumokėti įmokas sukūrėme šį elektroninį įrankį", - teigia VMI atstovai.

Šiuo metu pristatoma bandomoji skaičiuoklės versija, todėl gyventojai iki šio mėnesio pabaigos kviečiami teikti savo pastabas ir pasiūlymus VMI darbuotojams elektroniniu paštu: pmmd@vmi.lt. Atsižvelgus į pastabas skaičiuoklę planuojama patobulinti.

Daugiau informacijos apie šią skaičiuoklę gyventojai gali gauti paskambinę nemokamu Mokesčių informacijos centro telefonu 1882.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių