VMI ragina bendroves deklaruoti ir sumokėti NT mokestį

Preliminariais Mokesčių inspekcijos skaičiavimais, juridiniai asmenys už 2009 m. „užmiršo“ deklaruoti ir sumokėti apie 12 mln. litų nekilnojamojo turto mokesčio.

Už 2009-uosius privalomų nekilnojamojo turto mokesčio deklaracijų nepateikė apie 2 tūkst. juridinių asmenų. Jie valstybei įsiskolino apie 12 mln. litų. VMI ragina mokesčių mokėtojus - juridinius asmenis nepateikusius deklaracijos apskričių valstybinėms mokesčių inspekcijoms, kuo skubiau tai padaryti ir sumokėti mokesčius už nekilnojamąjį turtą.

VMI nustatė juridinius asmenis, galimai privalėjusius pateikti deklaracijas, tačiau nepateikusius arba pateikusius, bet deklaravusius ne visą nuosavybės teise turimą arba nuomojamą nekilnojamą turtą. Tokiems mokesčių mokėtojams institucija rugpjūčio pabaigoje siųs priminimus.

Už 2007 metus beveik 29 tūkst. juridinių asmenų pateikė NT mokesčio deklaracijas, kuriose apskaičiuota mokesčio suma didesnė kaip 247 mln., už 2008 m. deklaravo per 29 tūkst. juridiniai asmenys, deklaruota apskaičiuota mokesčio suma viršija 283 mln.

Už 2009 m. deklaravo kiek daugiau nei 27 tūkst. juridinių asmenų, deklaruota apskaičiuota mokesčio suma viršija 302 mln.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių