VMI gyventojams pradėjo grąžinti mokesčio permokas

Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos informuoja, kad pirmadienį mokesčių mokėtojams, deklaravusiems praėjusių metų pajamas elektroniniu būdu, pradėtos grąžinti gyventojų pajamų mokesčio (toliau – GPM) permokos. Pirmojo milijono litų pirmadienį turėtų sulaukti apie 2000 mokesčių mokėtojų.

Iš viso šiemet jau pateikta beveik 360 tūkst. GPM (GPM308 forma) deklaracijų, iš kurių apie 92 proc. – elektroninės. Praėjusiais metais VMI sulaukė 825 tūkst. GPM deklaracijų, informuoja VMI.

VMI primena, kad GPM lengvatomis gali pasinaudoti bei pajamų mokesčio permoką susigrąžinti tie gyventojai, kurie sumokėjo pensijų įmokas į pensijų fondus, taip pat už studijas aukštosiose mokyklose už pirmąjį aukštąjį išsilavinimą, sumokėjo palūkanas už paimtą kreditą vienam gyvenamajam būstui statyti ar įsigyti, sumokėjo gyvybės draudimo įmokas, per kalendorinius metus pasinaudojo ne visu metiniu neapmokestinamuoju pajamų dydžiu, nepasinaudojo papildomu metiniu neapmokestinamuoju pajamų dydžiu už auginamus vaikus ar 2004-2008 metais įsigijo kompiuterį su programine įranga ir/ar sumokėjo už interneto prieigos įvedimą.

Akcentuotina, kad pateikti pajamų mokesčio deklaracijas privalo gyventojai, kurie praėjusiais metais vykdė individualią veiklą, ūkininkai, mokesčių mokėtojai gavę pajamų už parduotą įvairų turtą, laimėję loterijose, žaisdami azartinius žaidimus, gavę dovanų už daugiau nei 8 tūkst. litų (o iš artimųjų – daugiau nei už 10 tūkst. litų) ir t.t. – visa informacija apie prievoles teikti deklaracijas skelbiama VMI interneto svetainėje.


Šiame straipsnyje: VMImokesčiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

aš ir laukiu

aš ir laukiu portretas
kai gausiu parašysiu

as

as portretas
negavau
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių