VMI gyventojams jau grąžino beveik 100 mln. litų GPM permokos

Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos informuoja, kad šiais metais mokesčių mokėtojai, remiantis preliminariais duomenimis, pateikė apie  770  tūkst. gyventojų pajamų mokesčio (toliau – GPM) deklaracijų. Inspekcija sulaukė  beveik 63 tūkst. turto deklaracijų ir beveik  460 tūkst. prašymų skirti paramai iki 2 proc. sumokėtos GPM sumos, rašoma pranešime spaudai.

„Šiais metais gyventojų pajamų mokesčio ir turto deklaravimo procesas vyko kur kas sklandžiau nei praėjusiais metais, gyventojai jau žino apie savo pareigas teikti deklaracijas, galimybes susigrąžinti dalį išlaidų, jie mielai naudojosi VMI patobulinta Elektroninio deklaravimo sistema, o elektroninio deklaravimo procesas tapo dar paprastesnis”- teigia VMI prie FM viršininko pavaduotoja Vilma Vildžiūnaitė.

Šiuo metu  225  tūkst. mokesčių mokėtojų, teisingai užpildžiusių GPM deklaracijas ir pateikusių elektroniniu būdu, jau susigrąžino beveik 100 mln. litų GPM permokos. Iš 500 tūkst.  išanalizuotų gyventojų deklaracijų nustatyta, kad prašoma grąžinti per 200 mln. GPM permokos, kitos deklaracijos dar analizuojamos, o prašoma grąžinti mokesčio permoks suma dar augs.

VMI ragina gyventojus, kurie privalėjo, tačiau dar nepateikė pateikti GPM ir turto deklaracijų, pateikti jas kuo skubiau. Tiems gyventojams, kurie turėtų sumokėti pajamų mokestį, tačiau dėl finansinių sunkumų neišgali to padaryti, VMI rekomenduoja kreiptis į apskrities valstybinė mokesčių inspekciją ir tartis dėl mokestinės paskolos ar mokesčių atidėjimo. VMI primena, kad gyventojai, norintys susigrąžinti GPM permoką, teikti ir tikslinti deklaracijas gali dar 5 metus. Pateiktų prašymų pervesti 2 proc. paramą po gegužės 3 d. VMI nebepriima.


Šiame straipsnyje: VMImokesčiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių