V.Juozapaitis PVM lengvatas siūlo taikyti ir kultūriniams renginiams

Seimo narys dainininkas, konservatorių frakcijos atstovas Vytautas Juozapaitis siūlo daugiau pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatų.

Parlamentaras lengvatinį 9 proc. PVM siūlo taikyti meno ir kultūros renginiams bei kūrėjų ir atlikėjų paslaugoms. Mažesnius PVM tarifus siūloma nustatyti visų rūšių meno ir kultūros renginių - nuo parodų iki cirko pasirodymų, muziejų, botanikos, zoologijos sodų - lankymui.

Lengvata galiotų ir rašytojų, kompozitorių ar atlikėjų teikiamoms kūrybos ar atlikimo paslaugoms ir paslaugoms, už kurias šiems asmenims mokamas honoraras.

Nauji tarifai siūlomi nuo šių metų liepos 1-osios.

Dabar PVM lengvatos taikomos šildymui, kompensuojamiems vaistams, keleivių vežimui, taip pat laikraščiams, žurnalams ir kitiems periodiniams leidiniams bei neįgaliųjų techninės pagalbos priemonėms.

Įprastas PVM tarifas šiuo metu yra 21 proc., jis galioja nuo 2009 metų rudens.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Luka

Luka portretas
Ir koncertams. Bent jau šito siūlymo išskirtinumą ir prasmę galiu suprasti. Niekaip nesuprantu kodėl iš viso maisto raciono koks tai socdemas ištraukia būtent mėsą arba žuvį, o ne pieną ir miltus (kaip vegetarę ypač piktina). O kultūrai lengvata-sveikintinas dalykas.

VV

VV portretas
Taip mažindami prieisim prie "komunizmo" visi norės gauti o dirbti niekas -žinom prie ko tokia politika privedė.Jau dabar pensininkai dirba, kad pensijas gautų, o pilna jėgų bohema ....Mano galva V.Juozapaičui kaip ir inžinieriams, sargams turi būti vienodas PVM.

Aha

Aha portretas
Tik iš pradžių reikia išsiaiškinti, ar daug tų "kultūrinių renginių" tikrai kultūriniai...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių