„Vita Baltic International“ apyvarta šiemet išaugo 12 proc.

Didžiosios Britanijos kapitalo Alytaus porolono gamybos bendrovės "Vita Baltic International" apyvarta pirmąjį šių metų pusmetį buvo 47,7 mln. litų - maždaug 12 proc. didesnė nei pernai sausio-birželio mėnesiais.

Bendrovė šiemet į kūno temperatūra reaguojančio porolono gamybą investavo 1,1 mln. litų ir tikisi tapti konkurencingesnė tarptautinėje rinkoje, pirmadienį rašo dienraštis "Verslo žinios".

"Lenkijoje dabar yra septynios gamyklos tokios kaip mūsų, o kai kurios ir stambesnės. Tai didžiausi mūsų konkurentai tarptautinėje ir vietinėje rinkoje. Bet sugebame būti pranašesni - investuojame į inovacijas, labai daug dėmesio skiriame aptarnavimo kokybei", - sakė "Vita Baltic International" generalinis direktorius Vladislavas Gunevičius.

Lietuvos bendrovė pernai gavo beveik 103 mln. litų pajamų. V.Gunevičiaus teigimu, šių metų apyvarta bus panaši, tačiau pelno tikimasi mažiau dėl aršesnės konkurencijos.

"Vita Baltic International" Lietuvoje parduoda 25-27 proc. savo produkcijos, o likusią dalį eksportuoja - daugiausia į Lenkiją, taip pat į Latviją, Estiją, Skandinavijos šalis, Rusiją ir Baltarusiją.

132 darbuotojus turinti įmonė priklauso Didžiosios Britanijos koncernui "Vita Group".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių