Visus pinigus atgaus ne visi bankrutuojančių kredito unijų klientai

Kredito unijų bankroto lyginti su „Snoru“ nevertėtų. Kredito unijų turtas pernai spalį sudarė 2,6 proc. šalies bankų sektoriaus turto, todėl vienos ar kelių kredito unijų griūtis nėra skausminga finansų rinkai arba valstybės biudžetui. Tačiau skausminga ji indėlininkams, kurie kredito unijose laikė daugiau nei 100 tūkst. eurų, rašo portalas 15min.lt.  Tokie indėlininkai atgaus ne visus pinigus. Tokių buvo ir tarp bankrutuojančių Nacionalinės kredito unijos ir „Švyturio taupomosios kasos“ klientų.

Nacionalinės kredito unijos ir „Švyturio taupomosios kasos“ indėlininkams reikės išmokėti apie 139 mln. Lt.

Draudimo išmokoms išmokėti fondas skolinsis 24 mln. Lt iš Finansų ministerijos. Tačiau ne visi iš 3120 Nacionalinės kredito unijos ir 530 „Švyturio taupomosios kasos“ indėlininkų atgaus savo pinigus.

„Indėlių ir investicijų draudimo fondas“ skaičiuoja, kad nedraudžiamų, tai yra, didesnių, nei 100 tūkst. eurų, indėlių šiose kredito unijose buvo apie 2 proc. visų šiose kredito unijose laikytų indėlių. Vadinasi, indėlininkai praras apie 2,8 mln. Lt.

Praėjusią savaitę Lietuvos bankas sustabdė dviejų kredito unijų – „Švyturio taupomosios kasos“ ir Nacionalinės kredito unijos – veiklą. Jų klientai pinigus turėtų atgauti iki vasario 21 dienos, vėliausiai, jei terminas bus pratęstas, iki kovo 7–osios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
ir biudzete pinigu bus. ar pirmas kartas.

Juozas

Juozas portretas
As gi sakiau,kad reikia stoti tarptautine savisalpos kasa mmm-2012 ten nera bankrotu

na ir ka

na ir ka portretas
dabar saugo valstybe,ar bankinka aferista ar mokescius mokanti zmogeli...pinigus atgaus ne visi kientai...tai sakoma tiesiai i akis,mes is jusu pavogsime,tik jus nesijaudinkit,nes mes po to negalesime visiem jums pinigu grazinti...tai valstybe nepriklausoma Lietuva,sukure savo garbes statutsa,buk vagim ar aferistu-tada gyvensi..buk paprastu zmoguciu,suesim iki gyvo kaulo,nurenksim,apiplesim,jei dar netylesi,po ledu pakisim...tai valstybele ta brangi Lietuvele..
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių