Visuomenės rūpestis aplinka - pagalys į verslo ratus

Nors deklaruojama, kad Lietuva išskėstomis rankomis laukia investicijų ir jų kuriamų darbo vietų, kone visi rimtesni investiciniai ir infrastruktūros projektai susiduria su visuomenės pasipriešinimu.

Priežastys skirtingos - verslas dažnai nepasistengia tinkamai informuoti vietos gyventojus apie kaimynystėje planuojamus objektus, kita vertus, viešasis interesas neretai tampa konkurentų įrankiu ar būna padiktuotas vietos gyventojų noro gauti asmeninės naudos, penktadienį rašo dienraštis "Verslo žinios".

Bendrovės "Fortum Heat Lietuva", Klaipėdoje dalyvaujančios pirmosios šalyje atliekas kūrensiančios elektrinės statybose, generalinis direktorius Vitalijus Žūta pažymi, kad projekto patvirtinimas užtruko apie penkerius metus. O galėjo užtrukti dar ilgiau, jei ne palankus daugumos Klaipėdos politikų požiūris.
Investuotojų forumo vykdančioji direktorė Rūta Skyrienė kalba, kad Lietuvoje pavyzdžių, kai projektai stringa ar vėluoja dėl kilusio bendruomenių ar grupės žmonių pasipriešinimo, - į valias.

"Dažnai pasitaiko, kad nėra įrodyta, jog investicijos kelia pavojų žmonėms ar gamtai, tačiau atsiranda gyventojų, kurie protestuoja, tai plačiai nuskamba žiniasklaidoje. Nors investuotojas gali turėti visus atliktus tyrimus, teigiamas ekspertų išvadas, politikai išsigąsta rinkėjų nemalonės, ir viskas stoja", - nurodo ji.

R. Skyrienės įsitikinimu, didžiausia investuojančio verslo klaida -nenoras bendrauti su vietos visuomene.
"Stokojama verslo kultūros, pasitaiko, kad verslininkai pasipučia ir nemato reikalo kalbėtis su žmonėmis, aiškinti projektų pranašumų ir ypatumų. Šis procesas nėra nei lengvas, nei trumpas, tačiau būtinas - neužtenka informaciją apie planuojamą projektą laikraštyje išspausdinti", - tvirtina R. Skyrienė


Šiame straipsnyje: investicijosverslas

NAUJAUSI KOMENTARAI

ne deginimo

ne deginimo  portretas
fabrikus kurkit,o gamybos ,suardet,isdrasket verpimo ,audimo, siuvimo,stakliu gamybos gamyklas,o db vaidinat gerucius,juokas is jusu pusgalviu tik ima.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių