Visi esame skolingi beveik po 8 tūkst. litų

Lenkijos žiniasklaida praneša, kad šalies kaimynės skola praeitų metų pabaigoje pasiekė 631,5 mlrd. zlotų (549,4 mlrd. litų). Kiekvienas šalies gyventojas, įskaičiuojant kūdikius ir pensininkus, yra jau skolingas 16,5 tūkst. zlotų (14,4 tūkst. lito).

Nuo tokių sumų ne vienam kaimynui tikriausiai paskaudo galvą, juolab kad Lenkijos finansų ministerija patvirtino šiuos skaičius. Beje, tai tik šalies kaimynės biudžeto skola. Lenkijos, kaip ir Lietuvos, savivaldybės turi atskirus biudžetus ir ne vienas jų taip pat yra skylėtas.

Lenkų politikai giriasi, kad valstybės skola pernai gruodį, palyginti su lapkričiu, sumažėjo 252,6 mln. zlotų (219,8 mln. litų). Tiesa, gyventojų tai neguodžia, nes nuo metų pradžios Lenkijos skola padidėjo 10,8 proc. – 61,6 mlrd. zlotų (53,6 mlrd. litų).

O kiek skolingi lietuviai? Lietuvos skola pernai gruodį siekė 26,5 mlrd. litų. Šią sumą padalijus kiekvienam iš 3,3 mln. šalies gyventojų išeitų, kad visi esame skolingi maždaug po 7,96 tūkst. litų. Taigi jeigu visi šalies gyventojai per mėnesį vidutiniškai uždirbtų maždaug po 2 tūkst. litų, už valstybės skolas jiems tektų nemokamai dirbti 4 mėnesius.


Šiame straipsnyje: skolabiudžetasLenkijaLietuva

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių