Visagino valdžia toliau spaudžia vyriausybę kompensuoti dalį šildymo kainos

Visagino savivaldybė toliau spaudžia Vyriausybę kompensuoti šildymo išlaidas už šių metų sausio ir vasario mėnesius.

Visagino savivaldybė praėjusią savaitę kreipėsi į prezidentę ir premjerą dėl papildomos šildymo kainos lengvatos už šių metų sausį ir vasarį.

"Kreipėmės dėl tų kompensacijų, kurios buvo pažadėtos, kad už 2010 metus bus kompensuojama 30 proc. Kažkodėl tai yra nedaroma, ar vilkinama, ar suderinimas yra labai ilgas", - BNS sakė Visagino meras Vytautas Račkauskas.

Energetikos ministro patarėjas Kęstutis Jauniškis BNS teigė, kad kompensacijų už šilumą nuo sausio mokėti negalima, nes teisės aktai atgaline data negalioja.

Energetikos ministerijos siūlymui Visagino gyventojams šildymo kainą kompensuoti trejus metus - iki šildymo sezono pabaigos 2013-aisiais, Vyriausybė pritarė šių metų kovą.

Pasak K.Jauniškio, 2009-2010 metų šildymo sezonu (nuo kovo iki balandžio) kompensuojama 30 procentų, 2010-2011 metų - 20 procentų, 2011-2012 metų - 10 procentų šildymo kainos.

Jo teigimu, vien kovo-balandžio mėnesiais kompensacijoms už šildymą Visagino gyventojams skirta 1,37 mln. litų, o visam 2010-2011 metų šildymo sezonui kompensacijos sieks 8 mln. litų.

Ignalinos atominės elektrinės komunikacijos vadovė Daiva Rimašauskaitė BNS teigė, kad Visagino taryba praėjusią savaitę nepritarė kai kurių jėgainės uždarymo poveikio aplinkai vertinimo ataskaitoms. Tačiau, anot jos, šis sprendimas nėra lemiantis, ir jei visos kitos institucijos ataskaitoms pritars, galutinį sprendimą priims Aplinkos ministerija.

Po Ignalinos atominės elektrinės uždarymo šių metų sausį šilumos kaina Visagine padidėjo beveik keturis kartus, karšto vandens - daugiau nei du kartus.


Šiame straipsnyje: Visaginasšildymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių