Visagino AE vietoje - nuolatiniai žemės grunto tyrimai

Būsimos Visagino atominės elektrinės vietoje specialistai čia dar sykį tirs žemės gruntą. Tokie tyrimai nuolat kartojami, bet kiek tai kainuoja - paslaptis.

Visagino atominės elektrinės atstovai tvirtina, kad pakartotiniai tyrimai būtini, o pastaruosius kelerius metus grunto tyrimo konkursus laimėjo ta pati bendrovė „Geotestus“, penktadienį rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

„Būsimosios Visagino atominės elektrinės teritorija yra labiausiai geologiškai ištirta ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse“, - sako žinomas geologijos mokslininkas Saulius Šliaupa.
Kad aikštelė yra tinkama atominei elektrinei, jau yra pripažinę ir Tarptautinės atominės energijos agentūros (TATENA) specialistai.

„Anksčiau žemė tirta parengiamajam etapui, o dabar - jau projektavimo“, - paaiškino elektrinės atstovė Giedrė Krinicina ir pridūrė, kad nauji tyrimai būtini dėl pasirinktos japoniškos technologijos - pažangiam verdančio vandens tipo reaktoriui ABWR projektuoti.

Tokį reaktorių ketina pastatyti Japonijos korporacija „Hitachi“, su kuria Lietuva derasi dėl investicijų į atominę elektrinę. G.Krinicina nei paneigė, nei patvirtino, kad naują grunto tyrimą reikia atlikti dėl japonų reikalavimų.

Skelbiama, kad naujai paskelbto konkurso dalyvių paraiškų bus laukiama iki vasario 27 dienos, o tyrimai turėtų būti baigti šių metų rudenį. Tačiau nenurodoma, kiek tai kainuos.
Po paslapties užraktu liko ir 2008-2010 metų tyrimų, kuriuos atliko ta pati „Geotestus“, kainos.


Šiame straipsnyje: VisaginasAE

NAUJAUSI KOMENTARAI

jankis

jankis portretas
taip kubiliniai pinigus taupo,kol galima reikia vogt
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių