Visagino AE neatskleidžia, kaip panaudos energetikos įmonių dividendus

Valstybės valdomų elektros įmonių "Lesto" ir "Lietuvos energija" uždirbti pinigai biudžeto šįmet vėl nepasieks: 137 milijonai litų nusės atominės elektrinės vizijas kuriančios įmonės Visagino atominė elektrinė (AE) sąskaitose.

Rinkos ekspertai pasigenda skaidrumo, o vartotojų teisių gynėjai siūlo piginti elektrą, rašo "Lietuvos rytas".

Visagino AE yra pagrindinė įmonė, kuri valdo bendrovių "Lesto" ir "Lietuvos energijos" kontrolinius, atitinkamai 82,63 proc. ir 97,5 proc. akcijų paketus.

"Kol kas aiškumo dėl to, kaip šie pinigai bus skirstomi, nėra", - sakė energetikos ministro patarėjas Kęstutis Jauniškis.

Ministras Arvydas Sekmokas, anot patarėjo, dabar yra išvykęs, tad išklausti jo nuomonės - neįmanoma.Kam bus skiriami nauji milijonai, nežinojo ir Visagino AE vadovas Šarūnas Vasiliauskas.

"Tie, kurie mano, kad energetikų dividendai pasiekė valstybės biudžetą, klysta. Pinigai nusėdo Visagino AE, kurios akcininkė yra vis dar nelikviduota "Leo LT", - pabrėžė Investuotojų asociacijos valdybos narys Vytautas Plunksnis.

Pasak jo, nėra jokių ženklų, kaip šios lėšos gali būti naudojamos: "Žvelgiant iš viešųjų finansų skaidrumo pusės, tai tikrai nėra gerai".

Šie Dividendai turi būti panaudoti elektros tarifui mažinti, o ne neaiškiems tikslams, mano Lietuvos nacionalinės vartotojų federacijos ekspertas Rimantas Zabarauskas.

"Monopolistinės bendrovės gyvena iš elektros vartotojų kišenės. Nėra jokios prasmės taip žarstytis milijonais, nes tai - mūsų visų sunešti pinigai", - tvirtino R.Zabarauskas.


Šiame straipsnyje: Ignalinos atominė elektrinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių