Vis daugiau lietuvių per atostogas renkasi egzotiškas šalis

Turbūt jokia paslaptis, kad vis daugiau lietuvių keliauja ir atostogauja užsienio šalyse. Kelionių organizatorius „Novaturas" prognozuoja, kad per pusmetį su šia bendrove keliaus beveik 73 tūkst. žmonių. Prieš porą metų keliaujančiųjų buvo perpus mažiau.

Kaip portalui kaunodiena.lt sakė „Novaturo" Marketingo ir viešųjų ryšių direktorė Brigita Sabaliauskaitė, keliaujančiųjų išties padaugėjo. Palyginti su praėjusiais metais, su kelionių organizatoriumi „Novaturas" sausio-gegužės mėnesiais keliavo net 40 proc. daugiau Lietuvos gyventojų. 2007 m. sausio-gegužės mėnesiais „Novaturo" keliones įsigijo beveik 38 tūkst. keliautojų, 2008 m. per tą patį laikotarpį - 53 tūkst. Planuojama, kad per pirmąjį 2008 m. pusmetį su „Novaturu" keliaus beveik 73 tūkst. žmonių.

Populiariausios šalys ir toliau išlieka Turkija ir Graikijos kurortai - Salonikai ir Chalkidikė bei salos - Kreta ir Rodas, taip pat Tunisas, pamažu atrandama ir Ispanija. Taip pat populiarėja ir egzotiškos šalys. Didelio susidomėjimo sulaukė tiesioginiai skrydžiai iš Vilniaus į Indijos kurortinę zoną Goa, kuriuos „Novaturas" vykdė vasario-balandžio mėnesiais.

Vasaros sezonas įsibėgėjo su išankstiniais vasario ir kovo mėnesio pardavimais. Kelionių organizatorių žiemos sezonas prasidės jau nuo rugpjūčio mėnesio. Be abejonės, nors vasara ir yra atostogų piko metas, tačiau intensyviai keliaujama ir rudenį bei žiemą.

„Iš esmės lietuvių norai nepasikeitė, tačiau pastebėta tendencija, jog daugiau renkamasi 4 ir 5 žvaigždučių viešbučius užuot rezervavus 2 ir 3 žvaigždučių ekonominės klasės viešbučius", - teigė B.Sabaliauskaitė.

Pastebima, kad kelionių mėgėjai tapo atsargesni, rinkdamiesi viešbučius. Kelionių organizatoriai savo ruožtu taip pat stengiasi patarti, kokį viešbutį pasirinkti.

„Ne visada penkios žvaigždutės yra penkios. Pavyzdžiui, standartinę kelionę į Turkiją su nakvyne 3 žvaigždučių viešbutyje Lietuvoje galima įsigyti ir už 900, ir už 1500 litų, o kelionę į Turkiją su nakvyne 5 žvaigždučių viešbutyje - tiek už 1300, tiek už 4000 litų. Svarbu paminėti, kad renkantis kelionę pasikliauti vien viešbučio žvaigždučių kiekiu neverta. Pasitaiko, kad 4 žvaigždučių viešbutis yra žymiai geresnis, negu 5 žvaigždučių. Žinoma už aukštesnę kokybę, reikia ir šiek tiek daugiau sumokėti", - tikina „Novaturo" atstovė.

Kelionių organizatoriai stengiasi patys apsilankyti siūlomuose viešbučiuose ir patikrinti jų būklę.

Lietuvoje dirbantys kelionių organizatoriai gali pasiūlyti poilsį ir egzotiškose šalyse: jeigu keliauninkui pabodo Europa ir senoji Vakarų kultūra, naujų pojūčių jis gali patirti, keliaudamas po Dominikos ar Pietų Afrikos Respublikas, Kubą, Malaiziją, Keniją, Šri Lanką, Tailandą ar Venesuelą.

Kelionių organizatoriaus „Kelionių akademija" atstovė Vilma Varnagirytė tikina, kad lietuviai itin pamėgo keliones po Pietų Ameriką. „Nežinau, kodėl, tačiau šiemet turime labai daug keliaujančių į Meksiką", - teigė pašnekovė. Išpopuliarėjo kelionės ir po Aziją - nemažai atostogaujančių domisi Rytų kultūra ir filosofija, todėl renkasi pažintines ekskursijas po Indiją. Itin egzotiška Maldyvų sala Indijos vandenyne traukia šiek tiek turtingesnius lietuvius: poilsis „tūkstantyje salų" kainuoja apie 7 tūkst. litų. „Būtų labai sunku išvesti vidurkį, kiek vidutiniškai lietuvis išleidžia pinigų kelionėms: vienam ir 300 litų atrodo daug, o kitas už kelionę nepagaili sumokėti ir 10 tūkst. litų", - sakė V.Varnagirytė.

Nuotraukoje: kasmet Indonezijoje apsilanko vis daugiau užsienio turistų. Pernai jų skaičius išaugo 13 procentų iki 430 tūkst. lankytojų per metus. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių