Vis daugiau europiečių pasisako už branduolinę energetiką

„Eurobarometro“ tyrimo duomenimis, lyginant su 2006 m. atlikto tyrimo, daugėja europiečių, teigiamai vertinančių branduolinę energiją.

Dauguma apklaustųjų mano, kad branduolinės energijos naudojimas yra naudingas, nes mažina energetinę priklausomybę ir padeda užtikrinti stabilias bei konkurencingas elektros energijos kainas. Tyrimo metu buvo apklausta daugiau kaip 26 tūkst. žmonių iš 27 Europos Sąjungos šalių.

Beveik penktadalis europiečių  mano, kad branduolinės energetikos dalis, kurią ji sudaro  visoje Europos elektros energijos gamybos sistemoje, turi būti didinama, 39 proc. (5 proc. daugiau nei prieš tris metus atlikto panašaus tyrimo metu) respondentų pasisako, kad esama branduolinės energijos naudojimo dalis turėtų būti išlaikyta bei 34 proc. (5 proc. mažiau lyginant su 2006 m. tyrimu) mano, kad branduolinės energijos dalis turėtų būti mažinama.

2009 m. rugsėjo - spalio mėn. atliktos apklausos pagrindu Europos Komisijos parengė dokumentą „Europiečiai ir branduolinė sauga“, kurio  išvadose  taip pat skelbiama, kad dauguma apklaustųjų pirmenybę teiktų saugios naujos atominės elektrinės statybai, o ne jau veikiančios elektrinės techniniam modernizavimui, pratęsiant jos eksploatavimą.

Europiečių žinių lygis branduolinės energetikos klausimais vertinamas vidutiniškai. Vos ketvirtadalis Europos piliečių jaučiasi „labai gerai“ ir „pakankamai gerai“ susipažinę su atominių elektrinių sauga. Taip pat, dauguma apklaustųjų mano, kad mokyklose yra nepakankamai suteikiama  pagrindinių žinių apie branduolinę energiją. 


Šiame straipsnyje: AEapklausa

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių