Vis daugiau baltarusių nori aplankyti Lietuvą

Baltarusijos kelionių agentūros skaičiuoja, kad jų šalies piliečių, besirengiančių į Lietuvą, šiemet padaugėjo bent dvigubai.

Lietuvos Užsienio reikalų ministerija (URM) taip pat pripažįsta, kad padaugėjo atvykstančių baltarusių. Tačiau ministerija sako nieko negalinti padaryti: esami konsuliniai darbuotojai nespėja suktis, o priimti pagalbininkų nėra lėšų, ketvirtadienį rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

"Palanga šįmet populiari tarp baltarusių. Gal verslininkai sumažino paslaugų kainas? Be to, pakilo kelialapių į Turkiją kaina. O Lietuva - puiki alternatyva: palyginti pigu, toli važiuoti nereikia, karščiai ne tokie alinantys", - teigė Minsko kelionių agentūros "Klub liubitelej putišestvij" vadybininkė Margarita Gardej.

Pageidaujančiųjų vykti į Lietuvą šiemet vasarą - dvigubai ar net tris kartus daugiau nei pernai. M.Gardej įsitikinusi, kad jau atlėgo 2009-ųjų vasarą baltarusius stabdžiusi krizės baimė.

Tai tvirtino ir kitos baltarusių įmonės "Sojuz Tur" vadybininkė Anastasija Naranovič: "Vykti į Lietuvą nori daug baltarusių - vieni verslo reikalais, kiti - ilsėtis prie jūros. Bet dabar norinčiuosius gauti vizą registruojame tik rugpjūčio pabaigai."

Šiemet birželį Baltarusijos piliečiams išduota 10,6 tūkst., pernai birželį- 8,2 tūkst. vizų.

Dvigubai ilgesnės eilės negu prieš metus driekiasi ir Lietuvos konsulate Moldovos sostinėje Kišiniove. Per mėnesį į eilę pas konsulą užsirašo apie 400, o anketas pateikia apie 200 žmonių.


Šiame straipsnyje: Baltarusijaturistai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių