Vilniuje panaikintas policijos komisariatas

Nuo pirmadienio Vilniaus gyventojų saugumu rūpinasi nebe 7, o 6 policijos komisariatai, tačiau, pareigūnai tikisi, kad žmonių saugumas dėl to nenukentės.

Vadovą - į atsargą

Pasak Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko Kęstučio Lančinsko, ryžtis tokiai pertvarkai, paskatino sumažėjęs finansavimas.

Nuo pirmadienio yra panaikintas, Kosciuškos g. 8 įsikūręs, penktas policijos komisariatas (PK). Dalis jo aptarnaujamos teritorijos priskirta sostinės 1-ajame PK. Keičiasi ir kitų komisariatų aptarnavimo zonos.

Panaikinus šį komisariatą, nuo šiol Vilniaus 7-asis PK, bus vadinamas 5-uoju policijos komisariatu.

K.Lančinsko teigimu, panaikinus vieną komisariatą, nebeliko ir vieno jų viršininko - 5 PK vadovavęs Vytautas Baublys nuo pirmadienio yra išleistas į atsargą. „Kitiems darbuotojams buvo pasiūlyta arba išeiti į atsargą, arba dirbti kituose padaliniuose, kurie buvo nesukomplektuoti“, - kalbėjo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas.

Anot jo, daugelis darbuotojų sutiko dirbti kitur, todėl dėl vieno komisariato panaikinimo žmonių saugumas neturėtų nukentėti. „Žmonių atleista ne daug, pareigūnų skaičius liko beveik tas pats, darbo vietų skaičius taip pat beveik nepasikeitė“, - aiškino K.Lančinskas.

Problemos dėl patalpų

Kol kas Vilniaus policijos vadovo teigimu, pirmojo policijos komisariato pavaldume atsidūrę buvę 5 PK pareigūnai liks dirbti ten, kur ir dirbo.

Nors šio komisariato patalpos yra tragiškos - sienos aptrupėję ir apipeliję, baldai nekeisti nuo sovietinių laikų, palijus, pro stogą veržiasi vanduo, o laiptais lipti bijo net patys policijos pareigūnai - darbuotojai kol kas liks savo vietose.

Net ir įvykdžius pertvarkymą, naujų patalpų nerandama, o į prie Kalvarijų turgaus esančio 1 PK patalpas pareigūnų perkeli neįmonama. Jie ten paprasčiausiai netilptų.

Apie buvusio 5 PK pareigūnų iškraustymą iš Kosciuškos gatvės kol kas negali būti ir kalbų. Sklypas naujo komisariato statybai yra paskirtas seniausiai, tačiau jis, dėl lėšų trūkumo, taip ir liko tik “popieriuje”.

Net pradėti projektavimo darbams, pritrūko pinigų.

Savo patalpose, buvusioje transformatorinėje, liks ir buvusio 7 PK, dabar 5 PK darbuotojai. “Seniai galvojame apie persikraustymą, tačiau finansavimo klausimas tai stabdo”, - sakė K.Lančinskas.

Tikimasi efektyvumo

Po šios reorganizacijos labiausiai išsiplėtė pirmojo policijos komisariato teritorija. Dabar šiam komisariatui teks prižiūrėti Šnipiškių, Verkių, Žirmūnų ir Žvėryno ir Antakalnio (išskyrus ketvirtajam PK priskirtą Antakalnio seniūnijos dalį) seniūnijų teritoriją.

Vilniaus antrasis PK prižiūrės Panerių, Vilkpėdės, Grigiškių, Rasų, Naujininkų seniūnijų teritoriją ir dalį Naujamiesčio seniūnijos teritorijos, trečiasis PK - Senamiesčio seniūnijos teritoriją ir centrinę dalį Naujamiesčio teritorijos.

Ketvirtajam PK atitenka Naujosios Vilnios seniūnijos teritorija ir dalį Antakalnio seniūnijos teritorijos, penktajam PK - Lazdynų, Karoliniškių, Viršuliškių ir Pilaitės, o šeštajam PK - Šeškinės, Fabijoniškių, Justiniškių ir Pašilaičių seniūnijų teritorijos.

“Tikimės, kad nusikalstamumas nepadidės. Atvirkščiai, viliamės, kad pertvarkę savo vidinio darbo organizavimą ir struktūrą, užtikrinsime, kad mūsų funkcijos bus vykdomos efektyviau”, - sakė Vilniaus apskrities policijos komisariato vadovas.


Šiame straipsnyje: policijapinigaitaupymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių