Vilniaus turguose – nelegalus darbas ir nusukti mokesčiai

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (AVMI), tikrindama, ar turgaus prekeiviai laikosi teisės aktų ir prekiauja naudodami kasos aparatus, vis dar nustato pažeidėjų.

AVMI specialistai kontrolinio patikrinimo metu iš vaisiais ir daržovėmis bendrovei „Laisvės prekyba“ priklausančioje turgavietėje prekiaujančios I. S. negavo kasos aparato kvito. Išsamiau ištyrus jos veiklą, paaiškėjo, jog minėtoji verslininkė ne tik pati prekiavo turguje, bet ir buvo papildomai įkūrusi tris darbo vietas „Karoliniškių“ turgavietėje. Vaisiais ir daržovėmis prekiaujanti I. S., dirbanti pagal individualios veiklos pažymėjimą, nelegaliai buvo įdarbinusi dar dvi darbuotojas, kurioms per du mėnesius išmokėjo 2,2 tūkst. Lt neapskaityto darbo užmokesčio.

Kitoje, Justiniškių turgavietėje, atlikus mėsa prekiaujančių gyventojų veiklos patikrinimus, išsiaiškinta, kad du asmenys, kurių pajamos per paskutinius 12 mėnesių viršijo 100 tūkst. Lt, vengė mokėti mokesčius.

Mokesčių specialistai nustatė, kad atšaldyta lenkiška paukštiena ir mėsos gaminiais prekiaujanti A. Z. per 2007-2009 metus įsigijo prekių už beveik 350 tūkst. Lt, o deklaravo tik 75 tūkst. Lt gautų pajamų.

PVM vengė mokėti ir atšaldyta paukštiena prekiaujanti A. Z. kolegė B. L. Pastaroji verslininkė per 2007 – 2010 metus įsigijo prekių už 416 tūkst. Lt, o deklaravo tik apie 37 tūkst. Lt gautų pajamų.

Lenkiška vištiena Vilniaus turgavietėje prekiaujančios moterys prekių neapskaitė ir jokių įsigijimo dokumentų neišsaugojo. Už 2007 metus verslininkės metinių gyventojų pajamų mokesčio deklaracijų nepateikė, o už 2009 metus pateikta informacija yra klaidinga.

Įvedus kasos aparatus maisto produktais prekiaujantiems prekeiviams, Mokesčių inspekcijos stebimų prekeivių pardavimų apimtys Vilniaus regione „išaugo“ vidutiniškai 33 proc., o kai kurių net tris kartus.


Šiame straipsnyje: mokesčiaiMokesčių inspekcija

NAUJAUSI KOMENTARAI

YenoH

YenoH portretas
ČIA IR TOKIA NESAMONĖ [[[[[dėl kasos aparatų]]]]]]]]]]]]] tauragė nevienas prekeivis mėsa, nemuša i kasos aparata.ir neduoda čekio . ir to niekas nebijo nes prie turgaus iėjimo stebi .

nenustebau

nenustebau portretas
anokia cia naujiena

kl

kl portretas
Gerai,kad bus kasos aparatai,o tai vagia pinigus,gadai.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių