Vilniaus taksi firmos įtariamos mokesčių slėpimu (papildyta)

Mokesčių inspektoriai ir policijos pareigūnai krečia dalį sostinėje veikiančių taksi bendrovių. Manoma, kad jos galėjo slėpti mokesčius.

Dėl tyrimo sutriko taksi įmonių veikla, praneša LTV „Šiandien“.

Sostinės kriminalinė policija ir Valstybinė mokesčių inspekcija taksi bendroves krėsti pradėjo dar rytą.

Kartu su Aro pareigūnais šturmuotos patalpos sostinės Žaliųjų ežerų gatvėje, kur įsikūrusios bent 12 taksi įmonių. Čia oficialiai registruotas ir vienos didžiausių taksi bendrovių šalyje „Merselitos“ biuras, kurios akcininkai ir vadovai kontroliuoja dar keletą taksi įmonių. Tarp jų „Martono taksi“. Po pietų kratos atliktos ir šioje bendrovėje.

Didžiausia taksi paslaugas teikianti grupė šalyje, vien sostinėje atsiriekusi maždaug pusę taksi rinkos.

Valstybinė mokesčių inspekcija tyrimo nekomentuoja, tik patvirtina, kad vyksta ikiteisminis tyrimas dėl mokesčių slėpimo. Neatmetama, kad gali būti stabdoma tikrinamų taksi įmonių veikla.  

„Apibrėžti konkrečių sumų negalime, bet jos nemažos. Tai tikrai yra daugiau nei milijonas litų. Tai projekto keleivių vežimas ir taksi tęsinys, smulkesnio komentaro negaliu duoti, nes veikia ikiteisminis tyrimas. Tai ne mūsų kompetencija, mes atliekame patikrinimą, o kodėl sutriko taksi darbas tikrai nekomentuosime“, – sako Vilniaus apskrities VMI viršininkas Marius Žemgulis.

Dėl kratų sustabdytas šiose patalpose įsikūręs ir daugumos tikrinamų įmonių veiklą koordinuojančio skambučių centro darbas. Kada jis bus atnaujintas neaišku, todėl sostinėje išsikviesti taksi bus sudėtinga.

Vilniuje veikia daugiau nei 60 taksi bendrovių, leidimus vežti keleivius turi per pusantro tūkst. automobilių.


Šiame straipsnyje: VMItaksimokesčiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

kaimynas

kaimynas portretas
uk ir lietuvės moterys palieka vaikus ir bastosi su meilužiais.pvz.Ingrida Karpavičienė taksi firmos vadovė Kaune, palieka savo sūnų 15 metų, dukrą 9 metų namuose, pas drauges, pas giminaites savo ar vyro, nuo penktadienio iki vakar vakaro serganti duktė buvo palikta pas sergančią seserį.O motina valkatauja su taksistu Tomu kelias paras.Yra visi įrodymai, bet p.Žiobienei tai nerūpi.Kauno dienos arhyve 2012.01.12 d apie ją daug parašyta berniukai, firmos taksi ir tt.

taksistam

taksistam portretas
Lai issiaiskina kodel dirbantis pas juos zmones (bent jau Klaipedoje) turi ne alga gauti, bet duokle moketi, o jei neatsiskaito tai priversti pasirasineti vekselius ir negana to kad lieka be darbo, bet dar lieka taksi firmai skolingi ir ne viena tukstanti litu. Nors neisivaizduoju kaip jie tai privercia padaryti, kad jei nepasirasinetu tu vekseliu i ji ikabinti firmos savininkai negaletu, Katrie dar vergaujat firmaciams nedarykit tokiu klaidu jei kisa pasirasyti siuskit juos kuo toliau, nors ir vienos firmos savininkas buves kriminalistas ir kiek sneka kad toj pacioj firmoj policijos virsininkas savo automobilius paleide bet ju nera ko baidytis, pasitarkit su mokesciu inspekcija ar darbo inspakcija pries pasirasant ka nors panasaus.

tomas

tomas portretas
man tokį vekselį išrašė vadovė Ingrida.Turiu kopiją.Atlyginimų litais negaunu,bet gaunu natūra.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių