„Vilniaus prekyba“ susigrąžins 170 mln. litų iš „Maxima“ grupės

Bendrovė "Vilniaus prekyba" iš didžiausią Baltijos šalyse mažmeninės prekybos tinklą valdančios "Maxima" grupės ketina susigrąžinti apie 170 mln. litų.

Šio sumos holdingas per pastaruosius dvejus metus nepanaudojo plėtrai.

"Vilniaus prekyba" pranešė, kad nutarė "Maxima" grupės kapitalą sumažinti 3,97 mlrd. litų.

"Prieš porą metų formuodami "Maxima grupės" kapitalą buvome numatę gerokai ambicingesnius plėtros ir investicijų planus, todėl suformuotas bendrovės kapitalas siekė 4,96 mlrd. litų. Deja, ekonominė krizė gerokai pakoregavo įmonės strategiją - buvo sustabdyta plėtra Baltijos šalyse ir smarkiai apribotos investicijos", - pranešime spaudai sakė "Vilniaus prekybos" direktorė Diana Dominienė.

Sprendimas susigrąžinti į bendrovę investuotas ir plėtrai nepanaudotas lėšas įgyvendinamas dviem etapais: iš pradžių sumažinamas įstatinis kapitalas, o jį įregistravus Juridinių asmenų registre, bus priimtas sprendimas dėl "Maxima" grupės įstatinio kapitalo didinimo.

"Didindami įstatinį kapitalą atsižvelgsime į "Maxima" grupės skolinto ir nuosavo kapitalo santykį. Sieksime, kad jis po įstatinio kapitalo padidinimo būtų optimalus ir, kad ateityje nebesusidurtume su panašiais kapitalo struktūros optimizavimo sunkumais", - teigė D.Dominienė.

"Maxima grupės" apyvarta pernai, palyginti su 2008-aisiais, sumažėjo 9 proc. ir siekė 7,721 mlrd. litų (be PVM). Grupės valdomų bendrovių apyvarta labiausiai sumažėjo Lietuvoje - 11,6 proc. iki 4,777 mlrd. litų (be PVM).


Šiame straipsnyje: Maxima

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių