Vilniaus oro uostas suabejojo taksi paslaugų įkainiais

Tarptautinis Vilniaus oro uostas (TVOU) kreipėsi į Konkurencijos tarybą dėl keleiviams siūlomų taksi paslaugų kainų įvertinimo Vilniaus oro uoste.

Iki praėjusių  metų spalio oro uoste taksi paslaugas teikė vienintelė Vilniaus miesto bendrovė – „Martono taksi“. Baigiantis sutarčiai su ja, TVOU pakvietė visas sostinės taksi įmones dirbti oro uosto atvykimo terminalo prieigose.

Atlikus atranką, sutartys pasirašytos su 3 įmonėmis – „Pigus taksi“, „Merselita“ ir „Martono taksi“. Šiuo metu vidutinė paslaugų kaina yra apie 6 Lt už kilometrą ir 9 Lt už įsėdimą.

„Tikiuosi, kad taryba įvertins gautą informaciją ir pateiks savo išvadas. – sakė TVOU generalinis direktorius Tomas Vaišvila. – Oro uostas yra miesto ir šalies vartai, o važiuojant iš jo taksi, dažnai pirmąkart susiduriama su miesto paslaugų sfera. Nenorime, jog ši pažintis miesto ir šalies svečiams paliktų nemalonų įspūdį, įskaitant ir taksi paslaugų kainą. Mums kelia įtarimų taksi paslaugų kainos, kurios oro uoste yra keliskart didesnės nei mieste.“

Pasak T.Vaišvilos, atlikto keleivių tyrimo duomenimis, daugiau nei 26 proc. oro uosto klientų naudojasi taksi paslaugomis, o tai – daugiau nei 350 tūkst. klientų per metus. TVOU skaičiavimais, esant tokiam keleivių srautui, paslauga turėtų būti keliskart pigesnė.

Oro uostas, abejodamas tokių aukštų kainų pagrįstumu, šią savaitę susitiko su šiomis bendrovėmis ir paprašė paaiškinti nustatytas paslaugų kainas. TVOU manymu, bendrovių atsakymai buvo neišsamūs ir nepagrindė esamų paslaugų kainų, vežant keleivius iš Vilniaus oro uosto.


Šiame straipsnyje: taksiTVOUKonkurencijos taryba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių