Vilniaus oro uostas planuoja šiemet aptarnauti 2,5 mln. keleivių

Vilniaus oro uostas planuoja šiemet aptarnauti 2,5 mln. keleivių, tačiau akivaizdu, kad bent jau vasarą keleivių skaičius neauga taip spėriai, kaip norėtųsi, rašo "Lietuvos rytas".

"Šiemet apie 20 proc. smuko užsakomųjų skrydžių rinka Lietuvoje. Manau, tai lėmė trys priežastys.Pirmoji - balandį šėlęs Islandijos ugnikalnis. Nors tas šėlsmas truko savaitę, žmonės ėmė labai dvejoti. Juk būtent balandį ir gegužę planuojamos vasaros atostogos, perkamos kelionės užsienyje.Įtakos turėjo ir puikūs orai Lietuvoje. Trečioji priežastis - tiek iš Vilniaus, tiek iš Kauno siūloma vis daugiau reguliariųjų reisų. Žmonės keliauja savarankiškai", - sakė Vilniaus oro uosto komercijos skyriaus vadovas Simonas Bartkus.

Anot jo, sudėtingiausia padėtis buvo balandį ir gegužę, kai skrydžių skaičius didėjo greitai, o surinkti keleivių oro bendrovės nesugebėjo.

"Žmonės neskraidydavo, nes nebuvo skrydžių, bet kai jų atsirado, pritrūko keleivių. Taip vos atsiradę maršrutai išnyksta.

Tarkim, gegužę skrydžių skaičius išaugo apie pusantro karto, o keleivių - tik 19 proc. Tuomet daugiausia skrydžių iš Vilniaus oro uosto ir buvo atšaukta - grafike nebeliko Berlyno, Miuncheno, Amsterdamo, Hamburgo. Pasikeitė oro bendrovių elgsena. Anksčiau, prieš krizę, jos pradėdavo skraidyti nauja kryptimi ir laukdavo bent 4-6 mėnesius, kol įsibėgės", - sakė S.Bartkus.

Pasak jo, daugiausia skrydžių Vilniuje atšaukė bendrovė "airBaltic". Ji veiklą išplėtė Rygoje, tad vieną lėktuvą iš Vilniaus perkėlė į ten.

"Tikiu, kad ilgainiui tiek į Amsterdamą, tiek į Berlyną iš Vilniaus lėktuvai skris", - sakė S.Bartkus.

2010-aisiais Vilniaus oro uostas tikisi aptarnauti 2,5 mln. keleivių.


Šiame straipsnyje: vilniaus oro uostas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių