Vilniaus oro uostas planuoja iš naujo skelbti konkursą

Viešųjų pirkimų tarnybai nurodžius nutraukti preliminarias sutartis, tarptautinis Vilniaus oro uostas (TVOU) planuoja iš naujo skelbti 25 mln. litų vertės konkursą, kuriuo siekiama skatinti daugiau pasaulio oro bendrovių skraidinti keleivius į Vilnių.

Oro uosto atstovė Sandra Šiaulienė BNS sakė, jog galutinio sprendimo laukiama iš Susisiekimo ministerijos.

„Planuojame, tačiau kadangi tai yra ne mūsų sprendimas, o ministerijos, tai mes tiesiog laukiame, kada tą konkursą skelbsime“, - BNS sakė S.Šiaulienė.

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) rugpjūtį konstatavo, jog oro uostas turės nutraukti tris preliminarias sutartis su Konkurencijos įstatymą prieš kelerius metus pažeidusiomis reklamos ir žiniasklaidos planavimo paslaugų agentūromis „Via Media“, Baltijos viešųjų ryšių grupe ir „Media House“. VPT tuomet paskelbė, jog oro uostas negalėjo pasirašyti sutarčių, išskyrus sutartį su likusia vienintele ketvirtąja konkurso dalyve – „Open Agency“ (buvusia „Publicum Media“). Su šia bendrove oro uostas sutarties taip pat nusprendė nepasirašyti.

Šių metų birželį Vilniaus oro uostas buvo pasirašęs keturias preliminarias sutartis su „Open Agency“, „Via Media“ (veikiančia kartu su Vokietijos ir Čekijos bendrovėmis „Mindshare“), Baltijos viešųjų ryšių grupe („Not Perfect“, „Mediapool“ „Media Consulta International Holding“) ir „Media House“ („IC Baltic“).

VPT rugpjūtį paskelbtoje išvadoje teigiama, kad VPT nuomone, oro uostas negalėjo pasirašyti sutarčių, nes minėtos agentūros Konkurencijos tarybos 2009 metų birželio 4 dienos nutarimu pripažintos pažeidusios Konkurencijos įstatymą.

Bendra Vilniaus oro uosto skelbto konkurso vertė - 25 mln. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių