Vilniaus meras dėl šilumos kainų kreipėsi į teismą

Vilniaus miesto savivaldybės meras Juozas Imbrasas dėl Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos nustatytų šilumos kainų sostinėje pateikė ieškinį teismui.

J.Imbrasas kaip ieškovas prašo teismo sustabdyti Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos nutarimą „Dėl šilumos kainų vienašališko nustatymo „Vilniaus energijai". Kartu prašoma laikinai sustabdyti ginčijamo akto galiojimą iki tol, kol įsiteisės teismo sprendimas šioje byloje.

Jei ginčijamo akto galiojimas būtų laikinai sustabdytas, tai Vilniaus mieste liktų galioti 14,76 cento už kilovatvalandę šilumos kaina, kuri buvo nustatyta praėjusiais metais.

Vilniaus meras tikisi, kad teismai patenkins ieškinį, nes, jo įsitikinimu, Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos nutarimas pažeidė viešąjį interesą.

„Šis vienašališkas Komisijos nutarimas turi būti panaikintas, kadangi savo turiniu prieštarauja aukštesnės galios teisės aktams, taip pat jį priimant buvo pažeistos pagrindinės procedūros ir taisyklės, turėjusios užtikrinti objektyvų visų aplinkybių įvertinimą bei sprendimo pagrįstumą",- tvirtina Vilniaus meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių