Vilniaus festivalį ilgametis rėmėjas SEB bankas paliko ant ledo

Vilniaus festivalio, vyksiančio gegužės 28 – birželio 6 d., organizatoriai apstulbo išgirdę, kad ištikimas festivalio rėmėjas SEB bankas atsuka jiems nugarą.

Ši žinia organizatoriams buvo lyg perkūnas iš giedro dangaus. Teko skubiai mobilizuotis ir ieškoti naujų rėmėjų, kitaip festivalis galėjo ir neįvykti.

„Krizė veikia visus, mes viską suprantame. Neverkšlename, nesiskundžiame. Tiesiog SEB banko sprendimas mums buvo labai netikėtas“, - neslėpė Vilniaus festivalio direktorius Gintautas Kėvišas.

Festivalio vykdomoji direktorė Rūta Prusevičienė sakė, kad šiemet festivalio finansavimas yra 70 proc. mažesnis nei pernai. Kone paskutinę minutę remti festivalį atsisakė kasmetis jo mecenatas nuo pat 1997 m. – SEB bankas.

Dar pernai pavasarį Vilniaus festivalio programos pristatyme dalyvavęs dabar jau buvęs SEB banko prezidentas Audrius Žiugžda kalbėjo apie partnerystę ir festivaliui žadėjo paramą net krizės metais.

„Kaip ir kiekvienais metais prisidėdami prie Vilniaus festivalio gyvavimo, mes laikomės savo pažado visuomenei ir klientams veikti kaip socialiai atsakinga, bendrų nuostatų ir vertybių besilaikanti organizacija, todėl dalyvaujame visuomenei svarbių įvykių procese“, – pernai pavasarį kalbėjo SEB banko anuometis prezidentas A.Žiugžda.

Tačiau dar praėjusių metų spalį SEB grupę užgriuvę nuostoliai išvertė iš posto patį A.Žiugždą. Jis atsistatydino iš pareigų.

"Kiekvienais metais remiame bei finansuojame įvairius socialinius, kultūrinius projektus, tačiau bankas laikosi praktikos, kad visi rėmimo projektai kasmet yra persvarstomi ir Vilniaus festivalis šiuo atveju nebuvo išimtis. Bankas nebuvo sudaręs ilgalaikės Vilniaus festivalio rėmimo sutarties – ar remti Vilniaus festivalį, kiekvienais metais svarstydavome ir priimdavome sprendimą iš naujo, todėl tai neturėjo būti netikėta žinia jo rengėjams. Festivalio rengėjų paklausimo, ar bankas ketina šiemet remti festivalį, sulaukėme vos prieš keletą savaičių, apsvarstėme šį pasiūlymą ir apie sprendima informavome rengėjus", - taip banko apsisprendimą neremti Vilniaus festivalio antradienį portalui komentavo SEB banko ryšių su žiniasklaida atstovas Arvydas Žilinskas.

SEB banko grupė praėjusiais metais Lietuvoje dėl atidėjinių galimiems nuostoliams dengti ir nematerialiojo turto nurašymo išlaidų patyrė 1 mlrd. 427,5 mln. litų nuostolių. SEB banko nuostoliai pernai siekė 1 mlrd. 546,2 mln. litų.

Išgirdę, kad SEB bankas festivalio nerems, Vilniaus festivalio organizatoriai turėjo žaibiškai reaguoti į susikomplikavusią situaciją ir ieškoti kitų rėmėjų pagalbos.

„Kaip tik grįžau iš derybų. Festivalį rems „Vilniaus energija“. Tai padengs pusę prarastos sumos. Be to, šįryt sulaukiau skambučio – kiti rėmėjai žada dar ketvirtadalį lėšų“, - pasakojo G.Kėvišas.

Vilniaus festivalis šiemet truks dešimt dienų. Didžiojoje filharmonijos salėje bus surengti septyni renginiai – ekstravagantiški rečitaliai ir poemiški orkestrų koncertai.

 


Šiame straipsnyje: seb

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių