„Vilniaus energija“ ir „Vilniaus vandenys“ turės susitarti dėl mokesčio už karštą vandenį

Bendrovės "Vilniaus energija" ir "Vilniaus vandenys" turės susitarti dėl mokesčio už karštą vandenį, nusprendė Kainų komisija.

Ketvirtadienį komisija nurodė bendrovėms iki gegužės 27 dienos pasirašyti susitarimą, pagal kurį "Vilniaus energija" surinks ir perduos įmokas, o "Vilniaus vandenys" priims įmokas už gyventojų deklaruotą vandenį pagal butų apskaitos prietaisų parodymus, pranešė Kainų komisija.

Problemų atsiskaitant už vandenį kylą tiems Vilniaus gyventojams, kurie pasirinko karšto vandens tiekimo būdą, kai atskirai perkama šiluma ir šaltas vanduo karštam vandeniui ruošti. Šie gyventojai už šaltą vandenį negali atsiskaityti jau vienerius metus, nes "Vilniaus energija" ir "Vilniaus vandenys" nesutaria, kas turi rinkti šį mokestį.

"Vilniaus vandenys" norėtų, kad būtų atsiskaitoma pagal namo įvadinio skaitiklio rodmenis, tačiau "Vilniaus energija" nesutinka, nes tokiu atveju ji surinktų mokėjimus tik pagal butų skaitiklių duomenis. Tada siūlyta patiems "Vilniaus vandenims" rinkti mokestį, bet bendrovė su tuo nesutiko.

Kiek Vilniuje yra tokių vartotojų, kurie pasirinko atskirus tiekėjus, neskelbiama.
Kituose miestuose problemų dėl atsiskaitymų už šaltą vandenį karštam vandeniui ruošti nekilo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nesamonė

nesamonė portretas
Ką ta kainų komisija mąsto, ar išvis nemasto, liepė susitarti dviems UAB, kai jie santyskius iki šiol aiškinasi teismuose, koks apsurdas, dabar vilniečiai dar metus lauks, o gal ir pusantrų, iki seimo rinkimų
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių