„Vilniaus duona“ už 35 mln. litų statys naują gamyklą

Viena didžiausių Lietuvos kepyklų „Vilniaus duona“ už 35 mln. litų statys naują gamyklą.

„Rugpjūčio mėnesį mūsų akcininkai - “Vaasan„ grupės valdyba - patvirtino maždaug 35 mln. litų vertės kepyklos plėtros projektą“, - „Verslo žinioms“ sakė „Vilniaus duonos“ generalinė direktorė Rita Ramanauskienė.

„Vilniaus duona“ turi vieną seną kepyklą Tuskulėnų gatvėje, ją planuoja uždaryti iki 2015 metų pabaigos. Čia veikiančią gamybos liniją numatyta perkelti į Aukštuosius Panerius, kur šalia veikiančios vienos gamybos linijos atsiras dar trys. Statybos darbai bus pradėti 2013 metų pavasarį. Šiuo metu Lietuvoje kepta duona vežama į Estiją ir Latviją, ten veikia tai pačiai „Vaasan“ grupei priklausančios kepyklos.

R.Ramanauskienė užsiminė, kad būtų įdomu prekiauti ir Lenkijoje, ten iki šiol populiarus „Chleb wilenski“, domina ir Rusija, išeivių bendruomenės Norvegijoje, Airijoje, JAV.„Turim užsakymų ir galėtume daugiau parduoti JAV. Tačiau tam būtina patobulinti technologijas, susijusias su duonos šaldymu ir su galiojimo laiku“, - sakė R.Ramanauskienė.


Šiame straipsnyje: Vilniaus duona

NAUJAUSI KOMENTARAI

ww

ww portretas
Čia tas pats kaip su atomine Kaune prieš pora metų sugriovė duonos fabriką, perėmė rinka pakėlė kainą dabar vėl stato naują.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių