„Vilniaus autobusai“ aukcione pardavinės valdžios skolą

Skolose skęstančios Vilniaus savivaldybės valdoma įmonė "Vilniaus autobusai" bandys parduoti sostinės valdžios skolas - šįkart aukcione bus siūloma įsigyti 42,856 mln. litų skolų.

Skolą planuojama parduoti dviem dalimis po 21,428 mln. litų, spaudoje pirmadienį pranešė "Vilniaus autobusai". Skolų grąžinimas būtų užtikrinamas mokėjimo atidėjimo iš išdėstymo sutartimi tarp "Vilniaus autobusų" ir savivaldybės. Aukcionas numatomas liepos 18 dieną.

"Vilniaus autobusai" pernai gruodį jau bandė parduoti Vilniaus savivaldybės skolą - tuomet aukcione siūlyta 55,3 mln. litų skola, kuri buvo padalyta į dvi - 29,4 mln. litų ir 25,9 mln. litų - dalis. Neoficialiomis BNS žiniomis, konkurse dalyvavo du komerciniai bankai - "Snoras" ir "Nordea Bank Finland" Lietuvos skyrius.

"Snoras" šiemet balandį nupirko 9 mln. litų Vilniaus savivaldybės skolą Vilniaus gatvių priežiūros bendrovei "Grinda", o pernai spalį - apie 3,5 mln. litų skolą bendrovei Vilniaus gatvių apšvietimo elektros tinklai. Aukcioną dėl 3,5 mln. litų Vilniaus savivaldybės skolos pernai rengė ir bendrovė "Vilniaus planas".

Sostinės vicemeras Romas Adomavičius yra teigęs, kad savivaldybė negali pasiskolinti pati - yra nustatytas skolinimosi limitas, kuris jau išnaudotas, todėl įmonėms tenka "suktis" pačioms. Pasak spaudos, skolų pirkėjai moka mažiau nei savivaldybė yra skolinga savo įmonėms, o kainų skirtumas turės būti apmokamas iš miesto biudžeto.


Šiame straipsnyje: skolaautobusaisavivaldybė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių