„Vikingas“ važiuos reguliariai, tikimasi daugiau krovinių

Traukinys „Vikingas“ iš Ukrainos Lietuvos link nuo šiol turėtų išvykti du kartus per savaitę - pirmadieniais ir ketvirtadieniais, rašo „Verslo žinios“.

Lietuvos geležinkelininkai tikisi, kad aiškus grafikas ne tik paskatins į Lietuvą vežti daugiau krovinių, kurių iki šiol buvo mažai, bet ir suaktyvins gabenimus į Ukrainą.

„Tai pozityvu, reguliarumas išjudins gabenimus, gausime daugiau krovinių“, - sakė bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ Logistikos centro viršininkas Rimas Kudzmanas.

Jis skaičiuoja, kad iki 2011 metais „Vikingu“ į Lietuvą krovinių nebuvo keletą metų.

„Nelankstus muitinės darbas - viena iš nedidelio srauto priežasčių. Bet ir tikėtis daug krovinių iš Ukrainos į Lietuvą taip pat negalime, nes kiekvienam patraukliau vežti į artimesnį uostą. Tie kroviniai, kurie galėtų būti transportuojami geležinkeliu, į Lietuvą dažniausia keliauja autotransportu. Anksčiau potencialiems klientams reikėjo ilgai laukti, kada bus suformuotas sąstatas, todėl jie nesukdavo galvos, nors ir brangiau, veždavo vilkikais. Tačiau dabar, atsiradus reguliariems reisams, klientai žinos, kada jų kroviniai pateks į Lietuvą“, - sakė R.Kudzmanas.

Anot jo, dabar didesnį suinteresuotumą rodys ir operatorius, jie pasitelks ir rinkodaros priemonių. Ukrainiečiai taip pat skelbia, kad 2012 metais „Vikingui“ galios lengvatiniai tarifai, kurie taikyti 2010-2011 metais.

Pirmieji „Vikingo“ traukiniai tarp Baltijos ir Juodosios jūrų uostų pradėjo kursuoti 2003 metais.
Šiuo metu siekiama suaktyvinti ne tik „Vikingo“ projektą, bet ir atgaivinti „Merkurijaus“ traukinio į Maskvą važiavimus. Pirmieji planuojami jau vasarį.


Šiame straipsnyje: traukinysVikingas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių