Vietoj naujo - panaudotas keturratis

Kaune registruota viešoji įstaiga 2006 - 2007 metais ne pagal paskirtį naudojusi rėmėjų lėšas po tyrimo į valstybės biudžetą sumokėjo per 60 tūkst. litų mokesčių.

Mokesčių inspekcija įstaigą patikrino po to, kai televizijos žaidime prizą laimėjusi gyventoja sužinojo, kad jai siūlomas ne naujas, kaip žadėta, o panaudotas keturratis motociklas.

Kauno apskrities mokesčių inspekcijos specialistai įstaigos patikrinimą atliko pagal Lošimų priežiūros tarnybos pateiktą informaciją. Į šią instituciją kreipėsi vienoje Lietuvos televizijų rengiamame žaidime keturratį motociklą laimėjusi pilietė, sužinojusi, kad vietoje žadėtos naujos transporto priemonės jai siūlomas panaudotas prizas. Viešoji įstaiga, kurioje mokestinį tyrimą atliko mokesčių specialistai, keturratį motociklą pagal sutartį su lošimo organizatoriumi turėjo pristatyti prizo laimėtojai.

Mokestinio tyrimo metu specialistai nustatė, kad per 2006 - 2007 metus minėta viešoji įstaiga gavo beveik 1 mln. 308 tūkst. litų paramos. Pagal labdaros ir paramos įstatymą paramos gavėjai ją gali naudoti savo įstatuose arba nuostatuose nurodytiems visuomenei naudingiems tikslams ir labdarai.

Tuo tarpu įstaiga gautą paramą naudojo ūkinėje veikloje kaip apyvartines lėšas. Neleistiniems tikslams įstaiga panaudojo daugiau kaip 400 tūkst. litų. Tyrimo metu įstaiga patikslino anksčiau pateiktas paramos gavimo ir panaudojimo ataskaitas bei į biudžetą sumokėjo daugiau kaip 60 tūkst. litų pelno mokesčio.


Šiame straipsnyje: motociklasketurratismokesčiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių