Vietinio susisiekimo traukiniuose gali atsirasti alkoholio

Susisiekimo ministerija siūlo vietinio susisiekimo traukiniuose leisti prekiauti silpnaisiais alkoholiniais gėrimais.

Antradienį parlamentarai po pateikimo pritarė Alkoholio kontrolės įstatymo pataisos projektui, kad vietinio susisiekimo traukiniuose, kuriuose yra atskirai įrengtos viešojo maitinimo vietos, būtų parduodamas natūralios fermentacijos alkoholiniai gėrimai, kurių tūrinė etilo alkoholio koncentracija neviršija 13 procentų.

Už projektą balsavo 50 Seimo narių, prieš buvo šeši, 17 susilaikė. Įstatymui priimti reikalingi dar du balsavimai.

Susisiekimo ministerija šį projektą teikė bendrovės "Lietuvos geležinkeliai" prašymu. Anot projekto rengėjų, taip siekiama patenkinti keleivių pageidavimus bei kuo efektyviau panaudoti turimus modernizuotus vagonus restoranus, kurie nuo 2009 metų pradėti eksploatuoti maršrutu "Vilnius-Klaipėda" kursuojančiuose traukiniuose.

"Lietuvos geležinkeliai" turi įvairiais būdais ieškoti papildomų lėšų šaltinių, kad galėtų vežti keleivius", - sakė projektą pristatęs susisiekimo viceministras Rimvydas Vaštakas.

Jo teigimu, alkoholio pardavimas traukiniuose padidintų keleivių skaičių.

"Jeigu nepritarsite, ieškosime kitų būdų, kaip padidinti "Lietuvos geležinkelių" pajamas", - tvirtino viceministras.

"Ar neatrodo, kad keleivis gali tiek prisigerti, kad užmirš išlipti iš traukinio? Turėsite daugiau nuostolių nei pelno", - pasiūlymo nauda abejojo socialdemokratė Birutė Vėsaitė.

R.Vaštako teigimu, alkoholiu prekiaujama tarptautiniame traukinyje "Vilnius-Maskva" ir ten esą nekyla problemų dėl itin neblaivių keleivių.

Liberalas Petras Auštrevičius ironizavo, kad alkoholio pardavimo priešininkai galėtų uždrausti parduoti svaigalus ir lėktuvuose, kai šie skrenda virš Lietuvos teritorijos.

"Traukinyje gal geriau knygą paskaityti, biblioteką padaryti, o ne alkoholį pardavinėti", - sakė konservatorė Vida Marija Čigriejienė.

Alkoholio kontrolės įstatymo pataisa toliau bus svarstoma Seimo komitetuose. Dėl jos parlamente dar turi būti balsuojama du kartus.


Šiame straipsnyje: Lietuvos geležinkeliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

polili

polili portretas
NU PASKAITYKIT SU DURNA MINTIMI TIK KONSERVATORIAI ANT VISOS LIETUVOS SKELBIASI . . . MIS Čigriejienė IR VISI KONSERVATORIAI TIK SKURDINA LIETUVA O ZMONES TYLI VISI SURAUKE SIKNAS BIJO KAZKO . . .

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
o ką daryti man...aš tai mėgstu brendį...mažiau 36° nebūna....pataisykit įstatymą

nikas

nikas portretas
Didesnio absurdo net susapnuoti neįmanoma. Ko norėti, jei pačių parlamentarų dauguma priklausomi nuo alkoholio, argi tokie gali kitaip balsuoti? O dar jeigu pamalonina tie kam tai papildo kišenę, tai visai gerai. Jei rimtai, tai bet kokio alkoholio vartojimas ir platinimas turi būti griežtai uždraustas visose transporto rūšyse, nes tai tiesiogiai įtakoja keleivių saugumą ir varžo neturičių šio žalingo įpročio komfortą. Kas turi tokią ydą tegu ją aptarnauja kur nors kitur, gali nuodytis restoranuose, baruose ar namuose, pas mus tikrai šio 'gero" ant kiekvieno kampo pilna, jei tik priklausomybė yra. Liūdniausia tik, kad tai visais būdais skatinama, o ne ribojama. Teko neperseniausiai keliauti lėktuvu, netrumpai skridau, tai prisižiūrėjau kaip saikingai nusivartoję piliečiai kelia debosus, įgula pradžioj pati girdo, o paskui pyksta, kad reikia tramdyti kai nekurie pradeda ieškoti išėjimo skrydžio metu. Niekuo nesiskiria ir kitos transporto rūšys, ar tai sausumos, ar vandens transportas, kita vertus kodėl laisvi nuo svaigalų piliečiai turi keliauti alkoholio tvaike, apdergtame transporte.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių