Vidutinis darbo užmokestis pirmąjį ketvirtį sumažėjo 2,4 proc.

Statistikos departamentas praneša, kad vidutinis mėnesinis bruto darbo užmokestis šalies ūkyje (be individualiųjų įmonių) pirmąjį 2011 m. ketvirtį sudarė 2071,6 lito ir, palyginti su ketvirtuoju 2010 m. ketvirčiu, sumažėjo 2,4 procento.

Pirmąjį 2011 m. ketvirtį vidutinis mėnesinis bruto darbo užmokestis valstybės sektoriuje sudarė 2178,5 lito ir, palyginti su ketvirtuoju 2010 m. ketvirčiu, sumažėjo 3,2 procento, privačiajame sektoriuje sudarė 1999,6 lito ir sumažėjo 1,6 procento, rašoma pranešime spaudai.

Vidutinis mėnesinis bruto darbo užmokestis per metus (pirmąjį 2011 m. ketvirtį, palyginti su pirmuoju 2010 m. ketvirčiu) padidėjo: šalies ūkyje ir valstybės sektoriuje – po 2 procentus, o privačiajame sektoriuje – 2,3 procento.

Darbo užmokesčio mažėjimą pirmąjį 2011 m. ketvirtį lėmė nereguliarių priedų, priemokų ir vienkartinių piniginių išmokų, darbų apimties (žemės ūkio, statybos ir kt. įmonėse), darbo valandų skaičiaus mažėjimas ir kt.

Pirmąjį 2011 m. ketvirtį, palyginti su ketvirtuoju 2010 m. ketvirčiu, vidutinis darbuotojų skaičius šalies ūkyje išaugo 2,1 procento (valstybės sektoriuje – 0,1 %, privačiajame sektoriuje – 3,4 %), o per metus padidėjo 2,9 procento (valstybės sektoriuje sumažėjo 1,5 %, privačiajame sektoriuje padidėjo 5,7 %).

Vidutinis mėnesinis neto darbo užmokestis šalies ūkyje (be individualiųjų įmonių) pirmąjį 2011 m. ketvirtį sudarė 1613,3 lito, valstybės sektoriuje – 1691,4 lito, privačiajame sektoriuje – 1560,8 lito. Vidutinis mėnesinis neto darbo užmokestis pirmąjį 2011 m. ketvirtį, palyginti su ketvirtuoju 2010 m. ketvirčiu, sumažėjo: šalies ūkyje – 2,2, valstybės sektoriuje – 3,0, o privačiajame sektoriuje – 1,5 procento. Per metus neto darbo užmokestis padidėjo: šalies ūkyje ir valstybės sektoriuje – po 1,9 procento, o privačiajame sektoriuje – 2,1 procento.

Realusis darbo užmokestis pirmąjį 2011 m. ketvirtį, palyginti su ketvirtuoju 2010 m. ketvirčiu, sumažėjo: šalies ūkyje ir valstybės sektoriuje – atitinkamai 3,5 ir 4,2 procento, o priva­čiajame sektoriuje – 2,8 procento. Per metus realusis darbo užmokestis sumažėjo šalies ūkyje ir valsty­bės sektoriuje po 1,4 procento, o privačiajame sektoriuje – 1,2 procento.

Vidutinis mėnesinis bruto darbo užmokestis šalies ūkyje (be individualiųjų įmonių) pirmąjį 2011 m. ketvirtį, palyginti su ankstesniu, mažėjo daugelyje ekonominės veiklos rūšių įmonių, labiausiai – kasybos ir karjerų eksploatavimo (12,7 %), statybos (6,0 %), profesinės, mokslinės ir techninės veiklos (5,0 %) įmonėse ir įstaigose.


Šiame straipsnyje: darbo užmokestisalga

NAUJAUSI KOMENTARAI

dasas

dasas portretas
Kam Lietuvai reikalingi tokie verslininkai kurie nagali savo darbuotojam moketi tiek ,kad galetu su seimomis isgyventi .Kol nebus tokios algos,uzdarbio,vienos valandos tristesint litu o ne trys litai,tol Lietuva neatsigaus.Trys litai buvo prie Ruso,bet tuomet ir uz dyka viska beveik gaudavo.Dabar uz viska reike mokesi ir ne mazai ,taip kad "ponai verslininkai "geriause butu patiem stoti uz stakliu,uz prekystaliu ir t.t.. .Tada nieko nereiktu moketi kitam ,tik mokescius paciam uz save.Baiksis 'Elitas" ,ubagai dusios ir proto ,tas visas vadinamas "elitas".Siuvejos islinde is pogrindzio, namie dirbusios, pasidare dizainerem ir t.t.. .Idomu kiek mokesciu sukejo valstybei per 20 metu,tos dizaineres??? O prognoze Lietuvai baisi,nors smegenis nepudrintu grupuotes seime,vyriausybeje ,miestu savivaldybese.Keliant mokescius nieko gero nebus,o bus taip kad bus masinis mokesciu nemokejimas,o tiem kas nemoka mokescius turetu atjugti,nupjauti linijas,bet turto vienintelio atimti neturi teises,tai raso ir LR Konstitucijoje.Reikia saugotis UAB "Busto valdu" nes sie uabai sukurti svetimam turtui atimti,neprisileiskite jus ju,be sutarciu su namo seimininkais neturi teises ir i nama jie uzeiti !!!

dasui

dasui portretas
Tai kas verslą kuria, ufonautai ar žmonės, kodėl kiti kažką turi sukurti ir mokėti kiek užsigeis liurbiai, nebus verslininkų, iš viso tada nieko nebeturėsite, baikit juokinti su tokiais nusišnekėjimais.

haris

haris portretas
Nesuprantamas dalykas,visiem labai aisku kad Lietuvoje yra labai blogai ir bus dar blogiau,taciau kalba nesamones ,kad viskas gereja,nu nesamone !!!! Nera durniu Lietuvoje,dauguma zino kas dedasi kitose salyse,jau neapgausi ,uztenka nesamones tautai kalbeti,Kitaip sakant makaronus ant ausu kabinti !!!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių