Vidutinio buto šildymas dujomis per mėnesį pabrangs 45-50 litų

Brangstant buityje naudojamoms dujoms, vidutinio būsto šildymas dujomis per mėnesį pabrangs 45-50 litų, teigia Kainų komisijos pirmininkė. Diana Korsakaitė sako, kad gyventojų, kurie dujas naudoja tik maistui ruošti, išlaidos galėtų padidėti litu ar pusantro per mėnesį.

"Dėl šildymo (centralizuoto - BNS) brangimo prognozės visiškai nesikeičia, dėl to, kad pramoniniai vartotojai ir taip moka pagal faktą, jie nemoka kas pusmetį keičiamomis kainomis. Tai tos išaugusios dujų kainos, jos jau ir šiandien atsispindi ar bent jau turėtų atsispindėti sąskaitose", - penktadienį po komisijos posėdžio žurnalistams sakė D.Korsakaitė.

Dujos buitiniams vartotojams nuo liepos 1 dienos turėtų brangti 29-30 centų, arba 14-21 procentu. Ankstesniais "Lietuvos dujų" skaičiavimais, jų kaina būtų kilusi 41 centu.
Kainų komisija penktadienį "Lietuvos dujoms" nurodė per 15 dienų pakoreguoti jų paskaičiuotas kainas. Jei įmonė neperskaičiuos kainų, komisija vienašališkai nustatys mažesnes kainas. Pasak komisijos specialistų, "Lietuvos dujų" patvirtinti tarifai neatitinka komisijos apskaičiuotų tarifų dėl pasikeitusių prognozuojamų naftos produktų kainų bei valiutų kurso.


Šiame straipsnyje: Dujosdujų kainašildymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Domantas

Domantas portretas
Neduoda ramybės klausimas - ar kada nors bent trumpam sustos tie įvairiausi brangimai?

ttt

ttt portretas
taip zmones neturi uz ka moketi, tai dar daugiau pabrangs... o su salyga kad cia EKSPERTAI nustate 50lt brangima, tai brangins 100lt silumininkai

To 1

To 1 portretas
taip sustos, kai pasistatysime savus dujų terminalus, kai bus konkurencija, kai nebegalės išsidirbinėti Putino Gazpromai, tada kaina krenta, o dabar telieka laukti.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių