„Vičiūnų“ grupė tieks produkciją prekybos centrams Brazilijoje

"Vičiūnų" įmonių grupė su keliais Brazilijos prekybos tinklais, tarp kurių ir šioje valstybėje veikiantis JAV milžinas "Wal-Mart", suderėjo tiekti Lietuvoje ir Estijoje gaminamus žuvų produktus.

Pasak "Vičiūnų" grupės valdybos pirmininko Visvaldo Matijošaičio, susitarti pavyko per kelis mėnesius, telieka gauti vadinamąjį Lietuvos ir Estijos sertifikatą, nes Brazilija reikalauja, kad kiekvienos importuojančios valstybės pareigūnai patvirtintų, jog gamyba saugi ir atitinka reikalavimus, trečiadienį rašo "Verslo žinios".

"Matome, kad mūsų produktams ten yra niša. Išsiaiškinome, kokios kompanijos tiekia gaminius į šią valstybę, išnagrinėjome "Wal-Mart" asortimentą ir balandžio mėnesį į maisto produktų mugę Belgijoje pakvietėme šio tinklo atstovą. Jam pristatėme savo produkciją ir dalimi jis susidomėjo", - teigė V.Matijošaitis.

Gaminiai bus tiekiami tiek vietos prekybos tinklams, tiek pavieniams didmenininkams. Pietų Amerikoje "Vičiūnų" grupė nesteigs filialo - prekyba rūpinsis vadybininkai Kaune ir Belgijoje.

V.Matijošaitis kol kas nekalba, kokiais kiekiais tieks produkciją. Neplanuojama ir vietoje pradėti gamybos, nebus plečiami ir Baltijos šalyse esantys fabrikai - pajėgumų turėtų užtekti.

Sertifikavimo procedūros jau pradėtos, atsakymų tikimasi gegužės viduryje. Jei viskas klostysis gerai, po dviejų trijų mėnesių turėtų būti išsiųstos pirmosios prekių partijos.


Šiame straipsnyje: VičiūnaižuvisBrazilija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių