„Vičiūnų" darbuotojai derėsis su valdžia

Antradienį Kaune rengiamos derybos tarp „Vičiūnų grupės" Plungės įmonių profsąjungos ir bendrovės vadovų. Konfliktas tarp bendrovės ir jos darbuotojų kulminaciją pasiekė praėjusią savaitę, kai pasipiktinę darbuotojai pradėjo protestuoti prie įmonės vartų. Prie Plungės įsikūrusios „Vičiūnų grupės" žuvies produktų gamybos cecho darbuotojai, likus dienai iki Kūčių, protestavo prieš darbo užmokesčio mažinimą bei darbo sutarties pažeidimus.

Tąkart įmonės vadovai taip ir neišklausė savo darbuotojų. Daugiau kaip šimtas protestuotojų liko it musę kandę. Tačiau, kaip portalui tvirtino „Vičiūnų grupės" Plungės įmonių profsąjungos komiteto pirmininkė Vilma Kūrienė, darbuotojai nusiteikę kovoti iki galo ir pasiekti teisybę. Tikimasi, kad tą pavyks padaryti per antradienį vyksiantį pokalbį su įmonės vadovais.

 „Esame nepatenkinti dėl darbo grafikų. Mes pageidaujame dirbti po 12 valandų, o jie (darbdaviai - red. pastaba) siūlo 8 valandas. Valdžia aiškina, kad mažina algas dėl ekonomikos krizės, tačiau mes tos krizės net nematome - darbų apimtys didžiulės, gamyba vyksta visu pajėgumu, o mums mažina algas. Kur logika?" - klausė pašnekovė.

Lietuvos maistininkų profsąjungos pirmininkė Gražina Gruzdienė teigia, kad dėl ekonominių sunkumų gal ir neišvengiamos kai kurios priemonės, bet darbdaviai privalo ne vienašališkai priimti drastiškus sprendimus, o derėtis su profsąjunga. „Kai kilo gaisras, mes buvom geranoriški, - kalbėjo ji. - Dabar matom, kas iš to gerumo."

2007 metų liepos mėnesį kilęs gaisras bendrovei pridarė didžiulės žalos. „Lietuvos draudimas" per devynis mėnesius žuvies produktų gamybos bendrovei išmokėjo beveik 21 mln. litų draudimo sumą.


Šiame straipsnyje: Vičiūnaiprofsąjungosderybos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių