Viceministras: darželių auklėtojų atlyginimams trūksta 40 mln. litų

Lietuvos darželiuose dirbančių auklėtojų atlyginimams trūksta 40 mln. litų, trečiadienį sakė švietimo ir mokslo viceministras Vaidas Bacys.

"Švietimo ir mokslo ministerija surinko iš savivaldybių, kiek trūksta lėšų, ir galime įvardinti, kad pagal pirminius duomenis darželių auklėtojų atlyginimams trūksta 40 mln.", - spaudos konferencijoje Seime sakė viceministras.

Jo teigimu, ministerija yra numačiusi keletą būdų, kurie galėtų padėti išspręsti ikimokyklinio ugdymo sistemos problemas. Tarp jų - higienos normų paprastinimas ir krepšelio principo taikymas ikimokykliniame ugdyme.

"Matome tam tikrus dalykus, kuriuos galima būtų nuveikti. Pirma, prieinamumą didinant, ką kalbėjom, tikrai paprastinti higienos normas ir galbūt tai irgi yra tam tikri sprendimai. Antra, iš tikro bandom modeliuoti krepšelio metodiką ir ikimokykliniame ugdyme", - kalbėjo V.Bacys.

Pasak jo, švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius kitą savaitę problemą ketina aptarti su Vyriausybės atstovais.

"Iš tikro ministras inicijuoja Vyriausybės pasitarime diskusiją šituo klausimu, nes ta situacija, kurią mes žinom tikrai nėra gera - tai šiuo atveju, kad yra nemokamos atostogos ir visa kitą ", - tvirtino viceministras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių