V.Geralavičius: unijos indėlininkai lėšas atgaus per kelius mėnesius

Sustabdžius Vilniuje veikusios Nacionalinės kredito unijos veiklą, joje indėlių turėję klientai lėšas galės atgauti per kelius mėnesius, sako Lietuvos banko valdybos narys Vaidievutis Geralavičius.

„Šiuo metu jie to daryti negali, bet viską spręs administratorius. Manau, kad tai bus padaryta pakankamai greitai ir čia problemų nebus, nes indėlius garantuoja valstybė. Manau, kad indėlininkai savo lėšomis galės disponuoti kelių mėnesių laikotarpyje, greičiau gal net“, - ketvirtadienį LRT radijui sakė Lietuvos banko valdybos narys Vaidievutis Geralavičius.

V.Geralavičius nenorėjo įvardyti, kiek lėšų „įšaldyta“ Nacionalinėje kredito unijoje.„Aš nenorėčiau tikslaus skaičiaus minėti“, - sakė V.Geralavičius.Jis teigė, jog Nacionalinės kredito unijos veikla buvo „rizikinga“ jau nuo 2009 metų, bet ta rizika buvo gerokai mažesnė nei dabar, o priemonės, kurių imtasi, buvo adekvačios. Unijos inspektavimas parodė, kad jos veiklos rizika yra žymiai padidėjusi, sakė V.Geralavičius.

Anot centrinio banko, iki gruodžio 28 dienos administratorius turės pateikti išvadas dėl unijos finansinės būklės ir pasiūlymus dėl jos tolesnės veiklos.Centriniam bankui jau ne kartą įspėjus ar sugriežtinus Vilniuje veikusios Nacionalinės kredito unijos veiklą, ketvirtadienį ji sustabdyta, paskirtas laikinasis administratorius. Tai pirmoji kredito unija šalyje, kurios veikla apribota, ir antra, kuriai paskirtas laikinasis administratorius - 2006 metais jis paskirtas unijai „Verslo gija“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vėl afiora

vėl afiora portretas
PINIGUS ATGAUS. Bet tai bus padaryta musų sąskaita. Čia buvo antroji sekundė. Kas leido įsteigti šią firmą ir ką darė valstybinis bankas kad vėl naujas snoras? Jie turi atsakytri.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių