V.Gedvilas: Lietuva tikisi glaudesnio bendradarbiavimo su JAV

Lietuva tikisi glaudesnio ekonominio bendradarbiavimo su Jungtinėmis Valstijomis, pirmadienį sakė Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas po susitikimo su naująja JAV ambasadore Lietuvoje Deborah Ann McCarthy (Debora Ana Makarti).

„Džiaugdamiesi sėkmingu JAV ir Lietuvos bendradarbiavimu saugumo, užsienio politikos, energetinio saugumo srityse tikimės dar glaudesnio dvišalio ekonominio bendradarbiavimo, plėtojant abipusiai naudingas energetikos, prekybos, investicijų, mokslinio ir kultūrinio apsikeitimo programas“, – pranešime teigė V.Gedvilas.

Seimo pirmininkas pabrėžė, kad JAV visada buvo Lietuvos pagrindinis strateginis partneris, padėjęs atkurti nepriklausomybę ir integruotis į Vakarų demokratines struktūras, ir yra svarbiausias sąjungininkas NATO, rašoma Seimo pranešime spaudai.

Kaip teigė parlamento vadovas, prieš pat Lietuvos pirmininkavimą Europos Sąjungos (ES) Tarybai prasidės derybos dėl visapusiškos laisvosios prekybos sutarties, kuri dar labiau atvers kelius abiejų šalių bendravimui ir bendradarbiavimui ekonomikos srityje.

Per pokalbį Seimo vadovas pristatė Lietuvos pirmininkavimą ES Tarybai ir valstybės prioritetus.

„Seimo pirmininkas ypač akcentavo energetinį saugumą, kuris svarbus visos valstybės gerovei užtikrinti. Kaip pagrindines priemones šiam tikslui pasiekti V.Gedvilas paminėjo elektros jungčių su Švedija ir Lenkija, gamtinių dujų terminalo statybą, alternatyvių energetikos išteklių skatinimą“, - rašoma pranešime spaudai.

Praėjusį mėnesį skiriamuosius raštus įteikusi D.A.McCarthy yra karjeros diplomatė, pastaruoju metu dirbo už ekonomikos ir verslo reikalus atsakingo valstybės sekretoriaus pavaduotojo biure. Anksčiau ji yra dirbusi diplomatinį darbą Prancūzijoje, Nikaragvoje, Graikijoje, Haityje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RM

RM portretas
Tikri lietuviai tikisi, kada Brežneviniai dinks iš eterio....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių