Vežėjai tikisi, kad Rusija sutrumpins juodąjį sąrašą

Lietuvos vežėjai viliasi, kad šį mėnesį sutrumpės Rusijos muitinės sudarytas nepatikimų įmonių sąrašas, kuriame jau metai įrašyta ir dalis didelių Lietuvos bendrovių.

Verslininkai skaičiuoja, kad nepatikimų įmonių sąraše esančios bendrovės valdo 20-30 proc. į Rusiją važiuojančių Lietuvos vilkikų, rašo "Verslo žinios".

"Birželį buvome susitikę su Rusijos muitine ir mums žadėjo, kad pagal mūsų pateiktus duomenis liepą dalis bendrovių iš nepatikimų įmonių sąrašo bus išbrauktos", - sakė vežėjų automobiliais asociacijos "Linava" prezidentas Algimantas Kondrusevičius.

Tam, kad įmonė būtų išbraukta iš juodojo sąrašo, ji privalo sumokėti baudas, išspręsti kilusius konfliktus.

"Deja, kai kurias bendroves ir "Linava" įvertino kaip nepatikimas. Iš TIR sistemos, kuri leidžia gabenti krovinius į trečiąsias šalis, už šiurkščius pažeidimus mes pašalinome 7 vežėjus, jie yra ir Rusijos muitinės nepatikimų įmonių sąraše", - patvirtino A. Kondrusevičius.

Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmai šiuo metu ieško teisininkų Rusijoje, kurie specializuojasi muitinės bylose ir sugeba teisiškai spręsti konfliktus.

Naujų teisininkų reikia ir įsigaliojus Rusijos, Baltarusijos ir Kazachstano muitų sąjungai, kai dauguma operacijų bus atliekama nebe didžiųjų miestų muitinės terminaluose, bet prie sienos.


Šiame straipsnyje: vežėjai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių