Vežėjai prieš šventes pabrangino autobusų bilietus

Per Velykas kelionės tarpmiestiniais maršrutais Lietuvoje kainavo brangiau. Kelti teikiamų paslaugų įkainius vežėjus verčia ne tik brangstantys degalai, bet ir sumažėjęs keleivių skaičius, trečiadienį rašo "Lietuvos žinios".

Tolimojo keleivinio transporto kompanija ("Toks") prieš Velykas, kai autobusais keliauja daugiausia žmonių, visų maršrutų autobusų bilietus pabrangino vidutiniškai 5 procentais. Pavyzdžiui, kelionė iš Vilniaus į Kauną "Toks" autobusu pabrango 1 litu, iš Vilniaus į Klaipėdą - 2 litais.

"Tolesnių maršrutų bilietai brango mažiau, artimesnių - daugiau", - teigė "Toks" generalinis direktorius Arūnas Indrašius.

Pasak "Toks" vadovo, bendrovės bilietų kainos buvo stabilios daugiau kaip dvejus metus, nors degalai per šį laiką pabrango 1,7 lito už litrą.

"Daugiau laikyti kainų nebegalėjome, nes degalai toliau brangsta", - tvirtino A.Indrašius.

Balandžio mėnesį iki 5 proc. bilietų kainas pakėlė ir didžiausia Lietuvoje tarpmiestinio keleivių vežimo bendrovė "Kautra".

"Degalų kainos intensyviai kyla jau pusę metų, ypač degalai pabrango prieš Naujuosius metus. Neliko jokių iliuzijų, kad galėtume toliau dotuoti keleivių vežimą. Mūsų pelno maržos nėra tokios didelės, kad galėtų kompensuoti degalų kainas", - sakė "Kautros" generalinis direktorius Linas Skardžiukas.


Šiame straipsnyje: autobusaivežėjaibilietai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas

Kaunas portretas
juokinga, jau geriau su lemgvaja ir keleiviais vaziuoti ir visiems uztenka, o TOKS ispletes savo administracija ir biurokratija ....

Keleivis

Keleivis portretas
Skardziukai,galesi vaziuoti pats su savo svita,nes keleiviams:pensininkams,neigaliesiems, darbininkams ir intelegentams atlyginimai nepadidejo nei VIENU %!!!!

pikta

pikta portretas
Dviems zmonems parvaziuoti is Vilniaus i Klaipeda kainavo 137 litus...?????Kosmaras.dar tiek pat vaziuoti atgal,tai kokia keliones kaina gaunasi?Beprociai,jau visai zmonems kelnias numaus su plesikiskom bilietu kainom.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių